Ministrul Boloș: Județul Gorj este la un moment de răscruce. Câte locuri de muncă vor fi create prin Fondul de Tranziție Justă

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat la Târgu Jiu, unde a fost prezent la conferința de alegere a noului președinte al PNL Gorj, că județului Gorj i s-au alocat 530 de milioane de euro prin Fondul de Tranziție Justă și că acesta este un moment de răscruce pentru județ. Boloș a mai spus că estimează crearea a 2.900 de locuri de muncă în Gorj.

Fondul de Tranziție Justă are rolul de a face ușoară renunțarea la economie bazată pe cărbune. La finalul procesului, în CE Oltenia vor mai rămâne circa 5.000 de angajați, iar acum sunt 11.000.


”De asemenea, să știți că județul dumneavoastră este la un moment de răscruce. Trebuie să vă spun câteva cuvinte despre marele beneficiu pe care îl aveți în județul Gorj și acesta cred că se va materializa curând: 534 de milioane de euro aveți alocați în județul Gorj pentru măsuri de dezvoltare economică”, a spus Boloș.

El a explicat și cum sunt împărțiți acești bani, cursuri de calificare, investiții pentru creare de locuri de muncă și proiecte de eficiență energetică: ”Peste 320 de milioane de euro sunt destinați investițiilor, creării de locuri de muncă, atragerii de investitori. Sunt prevăzute peste 2.900 de locuri de muncă care urmează a fi create aici, în județul dumneavoastră. Peste 135 de milioane de euro pentru  măsuri de eficiență energetică unde 6.000 de gospodării urmează să beneficieze, de asemenea, de sprijin din partea Uniunii Europene pentru a putea face față crizei energetice. 65 de milioane de euro pentru calificare profesională, peste 6.000 de viitori beneficiari de cursuri de formare profesională și nu cursuri de birou și cursuri de formare a oamenilor care vă trebuiesc, sunt alocați prin acest program operațional de tranziție. Abia aștept să vin la dumneavoastră să facem lansarea oficială a acestui program”.


El a mai spus că aceasta este cea mai mare alocare dintre toate județele beneficiare, bugetul total al Fondului de Tranziție Justă fiind de peste 2,5 miliarde de euro pentru șase județe: Gorj, Dolj, Hunedoara, Mureș, Galați și Prahova. 

Vizualizări: 2,403

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: