Vîlceanu: O să-i mintă în continuare pe mineri și energeticieni

Deputatul Dan Vîlceanu a comentat, joi, situația Legii nr.197/2021. Vîlceanu susţine că minerii şi energeticienii sunt minţiţi în continuare şi că Partidul Social Democrat trebuie să ofere explicaţii.


De asemenea, deputatul susţine că, de la bun început, şi-a exprimat opinia cu privire la dificultatea de punere în aplicare a actului normativ, dar nu a fost crezut la momentul respectiv.

„Le-am spus celor care protestau în faţa Prefecturii că este foarte complicat să poată să fie pusă în aplicare. De aceea am venit cu soluţia, la discuţiile pe care le-am avut cu ei, de a asimila perioada dinainte de 2021, de grupa a II-a, pentru condiţii speciale. Asta s-a şi întâmplat. Singurul lucru care s-a întâmplat de la momentul în care au început protestele. Cei de la PSD şi USR au promis că vor rezolva problema. Cei de la PSD au spus că din momentul în care vor ajunge ei la guvernare, problema va fi rezolvată. Şi iată că se face un an şi ei nu au mai rezolvat problema. În momentul în care le promiteau minerilor că vor rezolva problema, îi minţeau. Îi minţeau în faţă. Când au început protestele, am fost înjurat de cei care protestau acolo că nu îi sprijin, că nu sunt de acord cu ei, deşi nu am făcut decât să le spun adevărul. Timpul mi-a dat dreptate. Era adevărat ce le spuneam. Acum cei de la PSD vin şi spun că vor rezolva şi nu se întâmplă nimic. A mai apărut o lege. Eu cred că cei de la PSD au de dat o explicaţie. A venit şi domnul Budăi pe aici, a vorbit când promiteau că vor pune în aplicare Legea 197, acum domnul Budai spune că este o problemă la nivelul contribuţiilor. Chestiunea asta, a Legii 197, este o epopee fără sfârşit. O să îi mintă în continuare şi probabil că minerii îi vor crede. Văd că aşteaptă o soluţie politică, o soluţie legislativă. Deşi legea este la Înalta Curte, pentru interpretare”, a afirmat Dan Vîlceanu, într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,083

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: