Ministrul Educației Monica Anisie: Cum vor fi plătiți profesorii în perioada stării de urgență

Școlile sunt închise de la începutul lunii martie, iar cadrele didactice se întreabă cum vor fi plătiți în această perioadă.

Ce se întâmplă cu salariile profesorilor pentru perioada în care școlile sunt închise din cauza epidemiei de coronavirus? Este întrebarea care-i frământă pe cei care lucrează în Învățământ, mai ales că în ultima perioadă au apărut tot felul de zvonuri, inclusiv că ar putea să fie băgați în șomaj tehnic.

Ministrul Monica Anisie: Cadrele didactice nu vor intra în șomaj tehnic
Marți, 7 aprilie, Monica Anisie, ministrul Educației, a făcut câteva precizări privind salariile cadrelor didactice. Ministrul spune că situația de criză generată de coronavirus nu va afecta salariile profesorilor și că această categorie profesională nu va intra în șomaj tehnic.

”Am făcut această precizare către colegii mei profesori și repet informația că salariile profesorilor se plătesc așa ca până acum, că nu se pune în niciun caz problema șomajului tehnic la nivelul sectorului Educație. Noi am făcut o precizare la nivel de MEC, am transmis-o către inspectoratele școlare, am recomandat cadrelor didactice ca în perioada vacanței, 3-21 aprilie, să intre în concediu de odihnă", a afirmat ministrul Educației la o emisiune tv… Citeste continuarea articolului despre ce se intampla cu cadrele didactice in perioada carantinei de coronavirus.

Vizualizări: 2,513

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: