Ministrul Energiei, chemat să dea explicații

PSD anunță că va solicita înfiinţarea unei comisii de anchetă la nivelul Parlamentului pentru audierea ministrului Energiei în legătură cu scumpirile fără precedent ale energiei.

„Am decis să solicităm înfiinţarea unei comisii de anchetă la nivelul Parlamentului, cu audierea ministrului Energiei, Virgil Popescu, a preşedintelui Consiliului Concurenţei, a Protecţiei Consumatorului şi ANRE. Noi credem că s-a ajuns prea departe în toată această nebunie de creştere de preţuri. Oamenii, pe de o parte, au aceleaşi salarii, aceleaşi pensii, copiii au aceleaşi alocaţie, pentru că, aşa cum toţi românii ştiu, toate aceste lucruri au fost îngheţate de premierul Cîţu. În schimb, pe de altă parte, avem creşteri foarte mari la facturile de energie şi gaze naturale, care aproape s-au dublat, alimentele se scumpesc de la o zi la alta, la fel şi preţul benzinei”, a anunțat prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu.

În paralel, PSD vrea ca legea privind consumatorul vulnerabil să fie votată cu celeritate în Camera Deputaţilor şi să intre în vigoare la data de 1 octombrie a acestui an. Legea ar urma să-i ajute pe cei care nu-și permit să-și achite facturile.

Vizualizări: 3,396

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: