Ministrul Muncii, anunţ pentru mediul privat

Companiile din mediul privat mai pot apela la varianta acordării de bonusuri, în loc de mărire salarială, până la data de 31 martie 2018.  După această dată, aceşti angajatori trebuie să înregistreze în Revisal contractele cu actele adiţionale care să prevadă noul brut, a declarat, luni, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, la finalul Consiliului Naţional al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România Frăţia.

„Până pe data de 31 martie, companiile din mediul privat pot să acorde bonificaţii. Până în data de 31 martie, ei (angajatorii din privat, n.r.) vor trebui să vină cu actele adiţionale, cu contractele de muncă, să le introducă în Revisal şi atunci, obligatoriu, vor trebui să transforme cheltuiala totală a angajatorului de anul trecut în noul brut. Ştim că se preferă bonusurile şi că, din punct de vedere fiscal, este mai bine pentru ei, dat pot să facă acest lucru până la 31 martie. Oricum, vor trebui să respecte prevederile noului Cod Fiscal”, a spus Vasilescu.

Potrivit acesteia, angajatorii din mediul privat au spus că nu au scăzut salariile nete, după transferul contribuţiilor. (A.A.)

Vizualizări: 354

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: