O gorjeancă, în Guvernul Dăncilă. Legătura cu Coco Păun!

În timp ce PSD Gorj, dar şi alte filiale din ţară strâng în continuare CV-uri de la membrii care aspiră la un post de secretar de stat prin diverse ministere, o gorjeancă a reuşit de una singură să ocupe o funcţie importantă în cadrul Guvernului.

Alina Veronica Hagima va fi de acum încolo secretar general în Ministerul Românilor de Pretutindeni. O decizie în acest sens a premierului Viorica Dăncilă a fost publicată în Monitorul Oficial, gorjeanca luându-i locul Alinei Palade, care fusese promovată acolo de fostul prim-ministru Sorin Grindeanu. Palade era anterior şefa departamentului de comunicare al SRI, îndepărtarea ei făcându-se acum în contextul în care membrii guvernului au renunţat şi la paza asigurată de ofiţerii SPP.

Alina Veronica Hagima este sora unui alt gorjean cu funcţii importante la Bucureşti de-a lungul anilor, Claudiu Preoteasa. Cei doi sunt copiii lui Constantin Preoteasa, fost şef al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Gorj. La începutul anilor 2000, Alina a fost căsătorită pentru scurt timp cu Coco Păun, celebru pentru implicarea în scandaluri de stradă în centrul Târgu Jiului la acea vreme, dar şi pentru că, recent tocmai s-a descoperit că a circulat de zeci de ori fără permis şi nicio autoritate a statului român nu a avut ce să-i facă. Între timp, între cei doi soţi au avut loc mai multe procese care au avut ca temă „pretenţii”, disputele dintre ei fiind tranşate în instanţele de judecată.

Alina Veronica Hagima şi-a refăcut însă viaţa şi cariera la Bucureşti după ce, în tinereţe, părea convinsă că îl prinsese pe Făt Frumos de mână. Ea a deţinut, pe rând, diverse funcţii în Ministerul de Externe, înainte de promovarea de la MRP fiind director în cadrul MAE. În plan personal, gorjeanca s-a recăsătorit, soţul său fiind şi el angajat ca director în Ministerul Justiţiei, în trecut el fiind pe posturi asimilate celui de procuror sau judecător.

Vizualizări: 10,271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: