Ministrul propus la Energie: Pe bune, doamna Dăncilă?

Virgil Popescu, ministrul desemnat la Ministerul Energiei, a reacționat pe pagina sa de facebook, în legătură cu atitudinea Vioricăi Dăncilă, în cazul protestelor minerilor de la Paroșeni și Uricani.

Reacția vine după anunțul că o delegaţie formată din reprezentanţi ai minerilor care protestează duminică, pentru a şaptea zi consecutiv, în subteranul exploatărilor Paroşeni şi Uricani, din Valea Jiului, este aşteptată luni dimineaţă la Palatul Victoria, iar apoi la sediul Ministerului Energiei, în încercarea de a găsi o soluţie la revendicările formulate de către aceştia.

”Pe bune doamna Dăncilă? Stau să mă întreb ce ați facut până acum? Dacă premierul desemnat Ludovic Orban nu spunea public că rezolvă problema, mai chemați liderii minerilor care protestează la Paroșeni și Uricani la palatul Victoria? Să vă fie rusine! De un an de zile nu ați făcut nimic pentru oamenii aceștia si acum, cu o săptămână înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale, v-ați gândit să vă „implicați”. Nu mai păcăliți pe nimeni.”

Delegaţia minerilor este aşteptată apoi la sediul Ministerului Energiei, unde se va întruni Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ). 

„Am fost invitaţi de ministrul Muncii la o discuţie cu doamna premier Viorica Dăncilă. Vom merge pentru că vrem să vedem ce se poate face pentru minerii care vor fi disponibilizaţi. Noi solicităm un act normativ similar Ordonanţei 36. Dacă nu se poate emite o ordonanţă de urgenţă, atunci să fie depusă o iniţiativă legislativă în Parlament şi, după câte ştim, există un asemenea proiect. Promovat în regim de urgenţă, într-o săptămână proiectul poate deveni lege şi va rezolva nedreptatea făcută acestor oameni”, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului „Huila”, Laszlo Domokos.

Vizualizări: 3,041

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: