Ministrul Rus despre Transalpina: Copilul orfan!

Proaspătul ministrul al transporturilor Ioan Rus a făcut prima declarație de când este în funcție despre situația celei mai înalte șosele din România, Transalpina fiind oficial închisă pentru turiști și, neoficial, deschisă pentru oricine dorește să călătorească pe acolo.

Ministrul a făcut la sfârșitul săptămânii trecute o vizită în județul Alba, județ tranzitat și el de Drumul Regelui, ocazie cu care jurnaliștii l-au întrebat despre situația șoselei pe care mii de turiști ar fi dorit să o viziteze deja până acum și pe care cabanierii din Rânca i-au pierdut de mușterii. Rus nu s-a sfiit să compare cea mai lăudată șosea din țară cu situația unui copil orfan, asta în contextul în care Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România nu poate prelua în administrare un drum care, oficial, are statut de șantier, dar pe care nu se mai lucrează de doi ani, după ce constructorul Romstrade a intrat în insolvență.

"Transalpina este în situaţia de copil orfan. Adică ea nu a fost preluată de către CNADNR de la constructor, constructorul e în faliment sau nu ştiu exact cum e, a fost preluat de o firmă de insolvenţă, o primă firmă de insolvenţă care a renunţat, ăia şi-au dat demisia din insolvenţă şi a luat-o a doua (…). Transalpina e un copil orfan, care nu are tată, nu are mamă în acest moment şi încercăm să vedem prin serviciile de protecţie socială, de asistenţă, de casa copilului să-i găsim o soluţie în acest moment. Ăsta e adevărul adevărat ", a declarat ministrul transporturilor.  Întrebat dacă pe șosea se poate circula, Ioan Rus a menționat că se poate urca pe munte de oricine dorește, cu respectarea unor condiții minimale. „Este deschisă. Atâta doar că e un statut de drum în lucru, adică cu restricţiile de rigoare, atenţionat fiecare să umble cu grijă acolo că nu-s finalizate chiar toate chestiunile", a mai spus Rus.

Restricțiile sunt deja vizibile în locurile mai periculoase de pe șosea, drumarii din Gorj instalând în câteva puncte cheie de pe Transalpina semnalizatoarele de care s-a făcut atâta vorbire în ultima perioadă. „Am avut drumul în permanent în atenție, dar chiar și așa am făcut informarea necesară pentru participanții la trafic în privința pericolelor de pe traseu. Am instalat panouri și balize, dar am semnalizat și cu o dungă galbenă pentru zonele periculoase, nefiind vorba de marcajul de pe mijlocul drumului, așa cum e pe restul șoselelor”, a declarat Ion Tudor, șeful Secției Drumurilor Naționale din Gorj.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: