Ministrul Sănătății a demisionat

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a demisionat, susțin surse politice. Cel mai probabil i s-a cerut demisia după declarațiile făcute ieri, când vorbea de testarea în masă a bucureștenilor, deși nu sunt teste nici pentru cadrele medicale. 

"Am pregătit un protocol cu domnul Streinu Cercel, care va fi validat, program inovativ de tipul celor din Coreea de Sud şi să testăm toţi cetăţenii din Bucureşti, cu echipe mobile de testare, door to door (n.r.- din uşă în uşă)”, a declarat Victor Costache, în cadrul unui interviu la Adevărul Live.

Proiectul propus de Costache nu este posibil nici din punct de vedere logistic, dar oricum ar fi mult mai util să fie testați medicii, forțele de ordine și în general oamenii obligați să meargă la serviciu în această perioadă.

Ludovic Orban va face o conferinţă de presă la ora 10.30, când cel mai probabil va anunţa retragerea lui Victor Costache din funcţia de ministru.

actualizare: Orban a anunțat că a luat act de demisia lui Costache. Acesta a spus că propunerea lui pentru funcția de ministru este secretarul de stat Nelu Tătaru.

actualizare 1: Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi după-amaiază că a semnat decretul de numire a lui Nelu Tătaru în funcția de ministru al Sănătății, după demisia lui Victor Costache, în plină pandemie de coronavirus.

Vizualizări: 2,147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: