Ministrului Andronescu îi trebuie determinare juridică…

L-am văzut pe Ponta la lansarea faraonică a candidaţilor USL de pe Arenă şi m-am uitat cu multă atenţie la el. Nici n-a tresărit când a început să-şi ţină spiciul, ba cred că era foarte fericit, se simţea un fel de furher când, la fiecare silabă rostită, aplaudacii din tribune izbucneau în urale.

N-a avut chiar nici o tresărire de ruşine să apară în faţa atâtor oameni după ce rectorul Universităţii din Bucureşti, unde ne-a spus premierul că este cadru didactic, a trimis ministerului învăţământului un raport făcut de experţi naţionali şi internaţionali, care spunea că teza lui Ponta de doctorat a fost copiată fără nici un fel de dubiu. Ministrul Andronescu, întrebată fiind ce măsură va lua în urma acestui raport, a spus iniţial că va trebui să-l citească. După ce l-a citit, şi probabil s-a îngrozit, a dat-o la întors spunând că pentru a lua o decizie are nevoie de o determinare juridică. Dacă în fata unei evidente, întărite şi de exprimarea unor colegi în scris, profesorul universitar, rector sau ce o mai fi, nu vrea să recunoască un plagiat ordinar, tip copy-paste, nu ştiu cum mai poate fi ce este, adică ministru al învăţământului şi prof. universitar, funcţii care implică o responsabilitate şi o rigoare deosebite, dată fiind educarea tinerei generaţii.

Dacă timp de 3 zile nu dă o rezoluţie clară în acest sens, excluzând pe Ponta din sistem şi făcând demersurile impuse de lege pentru condamnarea sa şi de justiţie, această femeie nu are ce căuta nici la cârma ministerului învăţământului şi nici la nici o catedră, făcându-se părtaşă la un furt intelectual, dezonorând astfel breasla, iremediabil.

Sigur că nu mă aştept să vină în public şi să anunţe că şeful ei de partid şi de guvern este un impostor, dar mă aştept, dacă nu poate să facă acest lucru, să-şi dea demisia de la conducerea ministerului în semn de protest şi de neputinţă. Nu poate da vina pe fostul ministru Funeriu pentru plagiatul lui Ponta. Nu poate pune la îndoială expertiza celor care au constatat plagiatul, aşa că una din două: ori recunoaşte plagiatul ori îşi dă demisia. Dacă nu va face nimic avem toate şansele ca domnia sa să se ocupe şi mai departe de învăţământul românesc care va ajunge în halul în care diploma de bacalaureat se va obţine în funcţie de contribuţia la fondul clasei, iar doctoratul se va acorda odată cu terminarea grădiniţei.

Dacă Ponta este inconştient şi nu-şi dă seama de gravitatea faptei sale şi vrea în continuare să fie premier într-o ţară bântuită de fantomele trecutului, când sinistra soţie a lui Ceauşescu era şi ea doctor în chimie, atunci cineva trebuie să facă măcar un gest de frondă. O fi d-na ministru Andronescu în stare să facă aşa ceva?!

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: