L-a omorât pentru o puştoaică

Rivalitatea dintre doi tineri s-a terminat tragic, iubirea lor pentru o fată ducându-l pe unul în mormânt şi pe celălalt după gratii. Totul s-a petrecut la sfârşitul săptămânii trecute la Schela, acolo unde poliţiştii au avut parte de o anchetă extrem de dificilă, fiind nevoie inclusiv de căutări cu zeci de oameni pentru a fi găsit cadavrul celui ucis cu sânge rece de către un individ de numai 19 ani.

Toată comuna Schela a fost ieri în fierbere după ce în localitate au venit zeci de poliţişti care au fost implicaţi într-una dintre cele mai complexe căutări de persoane dispărute, după celebrul caz al lui Costea Velcev de la Rânca.

Totul a început de la găsirea unei maşini abandonate pe o uliţă din satul Arsuri, nimeni neştiind a cui este aceasta. Un localnic nu a avut pe unde să circule cu propriul autoturism şi, pentru a debloca drumul, a sunat la 112, aşa ieşind la iveală, sâmbătă dimineaţa, că în maşina abandonată se află foarte mult sânge, împrăştiat peste tot. Iniţial poliţiştii au luat în calcul varianta unui accident auto, însă, pe parcursul cercetărilor, devenea tot mai evident că au de a face o crimă oribilă.

Povestea începe vineri seara, când Lucian Cândea, un tânăr de aproape 30 de ani, a plecat să se întâlnească la Târgu Jiu cu cel care avea să îi provoace mari suferinţe, dacă nu să îi ia şi viaţa, respectiv, Mihai Gabriel Agache, un individ de numai 19 ani. Cândea a plecat de acasă cu maşina proprie, a spus unui amic despre faptul că merge să se întâlnească "cu ăla", ambii iubind aceeaşi fată, pe Alina, o puştoaică de 17 ani, care a reuşit să îi joace pe degete pe amândoi. Ce s-a întâmplat mai departe nimeni nu ştie cu precizie, dar cert este că maşina a fost găsită sâmbătă dimineaţa abandonată, unul dintre săteni spunând că autoturismul era acolo încă de vineri noaptea. Pe lângă autoturism nu erau urme de sânge, rudele lui Lucian fiind însă convinse că la cum arăta interiorul maşinii acesta nu mai avea cum să fie în viaţă.

Părinţii au presimţit sfârşitul tragic

"Nu era sânge pe jos, pe lângă maşina nu erau urma că ar fi umblat cineva. Cred că maşina ar fi fost dusă acolo. El conducea bine şi nu putea să dea cu ea în gard, deşi, se vede lejer, nu e lovită decât foarte uşor, iar de la lovitura aia nu putea să se lovească el aşa de grav şi să curgă atâta sânge", spune tatăl. Mama lui Lucian este convinsă că fiul ei a avut parte de un sfârşit tragic, deşi încă mai spera într-un final fericit. "Probabil cineva i-a făcut ceva. Nu se poate să fie atâta sânge în maşină şi el pe nicăieri. Eu din câte ştiu fata asta mai avea un prieten şi ei doi s-ar mai fi certat înainte. Nu discutam eu prea mult despre relaţiile lui pentru că el era un copil cuminte, care avea serviciul lui şi nu crea probleme. Oricum, nu cred că a fost accident, a fost ceva mult mai grav", spunea Elena Cândea sâmbătă noaptea, în timp ce privea petele de sânge din maşină.

L-a înjunghiat, i-a luat maşina şi a mers la plimbare

Prin sat şi localnicii erau convinşi că şoferul dispărut a sfârşit tragic, mai ales că, ieri, la Schela, şi-au făcut apariţia zeci de poliţişti şi jandarmi care au luat la scotocit localitatea, în speranţa că vor găsi o urmă care să îi ajute să dea de Lucian Cândea. Oamenii s-au şi speriat când au văzut atâtea forţe de ordine la ei în sat, toată lumea vorbind doar despre crima care i-a îngrozit. Iniţial poliţiştii au tratat cazul ca pe un accident rutier, numai că, pe parcursul audierilor au reuşit să ajungă la Mihai Gabriel Agache, care, luat la întrebări, a recunoscut că l-a lovit pe Cândea cu un cuţit, după care l-a abandonat pe marginea drumului ce duce spre Schela. Acesta spune că nu ştie exact nu şi-a lăsat victima, dar recunoaşte că i-a luat autoturismul şi telefoanele mobile şi a plecat la plimbare. Individul de 19 ani nu avea însă permis de conducere, aşa că a mers foarte puţin şi s-a izbit cu maşina într-un gard, pe care a şi lăsat-o acolo, autoturismul fiind descoperit ulterior de către localnici.

Crimă oribilă

Agache a fost reţinut de anchetatori ieri dimineaţă după ore întregi de interogatoriu, acesta neindicând exact locul în care şi-a abandonat victima. El a spus însă unde şi-a aruncat cuţitul folosit pentru a-l răni pe Cândea, arma crimei fiind, culmea, găsită în zăpadă în centrul municipiului Târgu Jiu, acolo unde o abandonase individul. Cea mai interesantă parte constă însă în faptul că, după ce l-a rănit pe Lucian cu cuţitul, suspectul nu a avut niciun fel de mustrări de conştiinţă. L-a abandonat pe marginea drumului, şi-a sunat prietena şi i-a spus că a "rezolvat" problema şi a chemat-o pe aceasta în oraş, minora luând cu ea o altă amică din Schela, amândouă solicitând un taxi.

Taxiul a onorat comandat şi, de pe drum, l-a recuperat şi pe Gabriel Agache, care i-a vândut taximetristului unul dintre telefoanele mobile ale victimei cu 10 euro. Pe drum, Agache şi-a povestit toate isprăvile, nimeni nedenunţându-l la Poliţie. Individul i-a făcut apoi cadou Alinei ceasul plin de sânge al victimei, spunându-i să-l păstreze ca amintire. Cele două fete au mers ulterior la o pizzerie din centrul oraşului, unde i-au făcut cinste lui Agache, iar apoi l-au însoţit pe acesta la un hotel de la periferia oraşului, unde, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, au consumat o partidă de amor pe care, cu jenă în glas, fetele o recunosc.

Devorat de câini

Trupul neînsufleţit al lui Lucian Cândea a fost găsit aseară de către un localnic din satul Cartiu, care venise să ia fân pentru animalele sale dintr-o gospodărie abandonată de proprietari şi de care el se mai îngrijea. Omul nu a putut să deschidă poarta, iar când a împins mai tare a văzut un cadavru devorat de câini. Acesta a sunat la Poliţie şi imediat s-au deplasat la faţa locului, mai multe efective aflându-se deja în zonă, în frunte cu conducerea Inspectoratului. Rudele l-au identificat chiar şi aşa pe Lucian, părinţii acestuia fiind îndepărtaţi din zonă pentru a nu avea ulterior probleme de sănătate din cauza şocului trăit. Individul reţinut iniţial sub acuzaţia de tâlhărie este acuzat acum de omor calificat, el riscând să rămână după gratii timp de 25 de ani, procurorii urmând să anunţe azi încadrarea exactă a faptelor.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: