Minori reţinuţi pentru furt calificat

 Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Tismana au documentat activitatea infracţională a doi minori în vârstă de 16, respectiv 17 ani,  suspecţi de comiterea a două infracţiuni de furt calificat.

În data de 22 aprilie a.c., orele 12:00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Padeş au fost sesizaţi de B.I., de 54 ani, din comuna Padeş, judeţul Gorj, cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în perioada decembrie 2012 - 22.04.2013 într-un conac ce îi aparţine, amplasat în satul Cerna - Sat de unde au sustras suma de 2.500 lei.

Urmare a investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat doi suspecţi ai infracţiunii de furt, în vârstă de 16, respectiv 17 ani, ambii din oraşul Liteni, sat Rotunda, judeţul Suceava.  Pe parcursul cercetărilor s-a constatat faptul că cei doi minori, în cursul săptămânii trecute comiterii faptei, s-au aflat în vizită la bunicii unuia dintre ei, în comuna Padeş. De asemenea, a rezultat că minorii sunt suspecţi de comiterea a încă o infracţiune de furt în condiţii similare, în seensul că au sustras dintr-un alt conac  situat pe raza satului Cerna Sat un cazan de fabricat ţuică, confecţionat din cupru, a cărui valoare a fost estimată la suma de 2.000 lei.

Urmare a probatoriului administrat, la data de 25 aprilie a.c., cei doi suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj. În cursul acestei zile suspecţii vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu propunerea de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: