Minprest a început negocierile cu administraţia

Societatea Minprest şi sindicatele au început negocierile pentru  încheierea unui contract colectiv de muncă la nivelul unităţii. Afirmaţia a fost făcută de liderul de sindicat Ştefan Godeanu. Cât despre declaraţia directorului de Resurse Umane, Ion Răuţ, potrivit căreia Minprest nu va intra în CEO, sindicalistul tace.

Sindicatele din Minprest sunt pe punctul de a obţine încheierea unui contract de muncă. Astăzi va avea loc a treia rundă de negocieri la care participă conducerea Minprest, dar şi cinci membri ai sindicatelor. Sindicalistul Ştefan Godeanu a declarat că speră ca până la finalul anului să ajungă la un acord favorabil pentru salariaţi. Godeanu a spus că vor solicita salarii mai mari, tichete de masă, transport la serviciu, dar mai ales realizarea unui coeficient de ierarhizare între un muncitor calificat şi unul necalificat. „Noi am făcut o listă de revendicări. Aşteptăm să vedem care va fi salariul minim stabilit prin lege şi de la acela să plecăm. În cadrul negocierilor am obţinut un lucru pentru angajaţi noştri. Tichete cadou în valoare de 300 de lei, pentru sărbători. Astăzi (n red-ieri) le-au primit“, a declarat Godeanu.

Dealtfel, sindicatele par să aibă acum şansa să obţină venituri mai mari pentru că reinternalizarea în CEO nu se va produce, după cum a spus Ion Răuţ. Godeanu nu a dorit să comenteze declaraţia lui Ion Răuţ. Directorul de Resurse Umane a spus că reinternalizarea nu este soluţia acestei societăţi şi că aceasta nu va avea loc.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: