Minune într-o biserică din Gorj: Icoana Maicii Domnului plânge cu lacrimi de mir

Credincioșii din comuna gorjeană Baia de Fier, care au participat marți la slujba oficiată la biserica monument istoric de lângă Peșteră, au rămas muți de uimire când au observat lacrimi curgând pe icoana Maicii Domnului. Vestea s-a răspândit repede, așa că biserică a fost luată cu asalt de peste o mie de credincioși veniți să vadă minunea.

Biserica are o vechime de aproximativ 270 de ani, dar aici nu s-a pomenit niciodată așa ceva.

”Astăzi după slujbă am început să mirui credincioșii, iar după aceea, așa cum se face, aceștia sărută icoanele. Când au ajuns la Icoana Maicii Domnului au observat cum curg lacrimi din ochii Maicii Domnului. Icoana lăcrimează și nu sunt picături de apă, sunt așa uleioase și foarte frumos mirositoare. Este o minune Dumnezeiască și numai Dumnezeu știe ce înseamnă. Șiroaiele din ochii Maicii Domnului pot însemna lacrimi pentru păcătoșii care s-au îndepărtat de biserică, dar poate fi și un izvor de mir. Este o minune”, a declarat preotul Puiu Popescu.

Preotul recunoaște că nu a văzut niciodată așa ceva în cei 26 de ani de preoție și a rămas mut de uimire la fel ca sutele de credincioși care au trecut marți pragul bisericii.

”Eu nu am văzut niciodată o asemenea minune. Sunt preot de 26 de ani, dar nu mi-a fost dat să văd așa ceva. Astăzi toată ziua biserica a fost deschisă, pentru că vestea s-a dus repede și credincioșii au venit să vadă icoana lăcrimând. Cred că este 1.000 de credincioși au trecut numai azi pragul bisericii. Eu voi fi aici și în zilele următoare pentru credincioșii care vor să vadă minunea și să se roage. Bunul Dumnezeu știe ce înseamnă acest lucru”, a mai spus părintele Puiu.

Marți a fost Înălțarea Sfintei Cruci. Conform Bibliei, Sfânta Cruce a fost găsită din porunca Sfintei împărătese Elena. Mama lui Constantin cel Mare a poruncit găsirea acesteia și discipolii săi au descoperit pe Golgota trei cruci.

Vizualizări: 22,947

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: