Minuta sentinţei în dosarul Turceni-Rovinari

Fostul premier Victor Ponta şi Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi „Şova şi Asociaţii”, au fost achitaţi joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul „Rovinari – Turceni”. În acelaşi dosar, Dumitru Cristea, fost director general al Complexului Energetic Turceni, a primit patru ani cu executare pentru abuz în serviciu, iar Octavian Laurenţiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni, şi Laurenţiu Ciurel, fost director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, au fost achitaţi.

În cazul lui Dumitru Cristea, instanţa a decis să îi interzică, pe perioada detenţiei şi pe o perioadă de 3 ani după ispăşirea pedepsei, mai multe drepturi.

Dumitru Cristea a primit mai multe pedepse.

„Contopeşte pedepsele stabilite în prezenta cauză şi pedeapsa de 4 ani închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 274/01.10.2013 a Tribunalului Gorj - Secţia penală, astfel cum a rămas definitivă prin decizia penală nr. 237/24.02.2015 a Curţii de Apel Craiova - Secţia penală şi pentru cauze cu minori, urmând ca inculpatul Cristea Dumitru să execute pedeapsa cea mai grea, de 4 ani închisoare”, se arată în minuta deciziei.

Totodată, instanţa a admis în parte acţiunea civilă formulată de Complexul Energetic Oltenia şi îl obligă pe Dumitru Cristea la plata către societate a sumei de 2.384.418 lei, reprezentând despăgubiri civile materiale, dar şi acţiunea în civil a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

„Dispune restituirea de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală către inculpatul Şova Dan-Coman a sumei de 147.724,22 lei (...). Menţine măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpatului Ciurel Laurenţiu-Dan, până la concurenţa sumei de 2.737.054,21 lei (...) asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpatului Cristea Dumitru (...), până la concurenţa sumei de 16.939.342,99 lei (...), asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpatului Graure Laurenţiu-Octavian, până la concurenţa sumei de 12.931.936,62 lei (...), ale inculpatului Şova Dan-Coman, până la concurenţa sumei de 3.582.734,53 lei (...), ale inculpatului Ponta Victor-Viorel, până la concurenţa sumei de 51.321,80 lei. Obligă pe inculpatul Cristea Dumitru la plata sumei de 10.000 lei cheltuieli judiciare către stat, din care 5.000 lei în faza de urmărire penală”, se mai arată în minută.

Decizia nu este definitivă, cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei pentru procuror şi inculpaţi.

Sursa: agerpres.ro

Vizualizări: 2,167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: