Mircea Geoană de Crăciun – musafirul misterios

Mircea Geană stă sub bradul împodobit din camera lui şi plânge. Nu are voie să vină în sufragerie, că Miaela şi mama ei au musafiri. Printre sughiţuri, se uită la cadourile împachetate neglijent de sub brăduţ. Primul e de la Sorin Ovidiu Viforu’. Un aparat de masaj şi un bileţel: „Relaxează-te singur de-acum, loază. Un mandat nou nefericit îţi doresc!” Următorul nici nu este împachetat. O cutiuţă ordinară, din plastic albastru. Când o deschide, Geană observă că e plină de scuipat. Şi ea este însoţită de un mesaj: „Ai aici flegme de la toţi angajaţii Antenei 1, 2 şi 3. Alege-ţi-o tu pe care vrei de-acolo! Semnat: Trustul Intact”. N-apucă să închidă bine cutiuţa, că aude o bătaie scurtă şi poruncitoare în uşă. Geană sare de sub brad şi se ascunde după canapea, de unde i se iţesc doar ochii. Bătaia se repetă. De data asta se aude şi vocea dragostei lui, Miaela:

-          Te caută cineva la uşă. Hai, că-ţi dau voie să ieşi un sfert de oră din cameră, că doar e Crăciunul!

Pentru prima dată după aproape o lună, faţa lui Geană se luminează a zâmbet. Tot pentru prima dată, îşi foloseşte rujul de care în campanie nu se despărţea. Are emoţii. Nu-i vine să creadă că cineva chiar îl vizitează de Crăciun. Credea că toţi prietenii l-au părăsit. Oare cine-o fi? Se îndreaptă precipitat spre uşa întredeschisă de la intrare. Apucă nesigur clanţa şi o deschide larg. Afară e întuneric aproape total. Reuşeşte totuşi să distingă o siluetă masivă şi o barbă albă. Geană sare în sus:

-          Ieee! Moş Crăciuuun!?

Bărbatul din prag face doi paşi în faţă. Acum e suficient de aproape ca Geană să-şi dea seama cine este, de fapt. Disperat, Geană încearcă să închidă uşa la loc. Musafirul apucase însă să pună piciorul între uşă şi prag. Dă un brânci uşii şi îl aruncă pe Geană pe spate, în hol. Apoi scoate din buzunarul paltonului o mini-cameră de filmat şi face semn cuiva din spatele lui. Apare un aurolac pe care vecinii îl putuseră auzi până cu câteva minute înainte cântând colinde în cartier.

-          La treabă! îi porunceşte oaspetele lui Geană, şi începe să filmeze.

Micul ţigănuş se îndreaptă spre Geană şi se izbeşte puternic cu faţa de palma sa. Apoi, fulgerător, îi dă fostului candidat cu fundul în şut. Bărbatul din prag dă repede caseta înapoi şi verifică ce a înregistrat. Pare mulţumit:

-          Foarte bine. Asta ca să fiu sigur că nu mai candidezi! Un An Nou cât mai de rahat să ai!

Şi Dinu Patriciuciu îi întoarce spatele lui Geană, depărtându-se în noapte.

www.mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: