Armata lui Băsescu a luat cu asalt Bănia

„Oameni buni, am o rugăminte, lăsaţi steagurile şi pancartele jos!”, aşa a cerut Traian Băsescu ieri, la finalul mitingului organizat de PDL la Craiova pentru susţinerea candidaturii sale. La semnul preşedintelui, 50.000 de oameni au lăsat jos steagurile portocalii. „Am vrut să văd câţi suntem! Am vrut să vadă toată ţara câţi suntem, să nu se mai spună la televizor că au fost 200 de oameni”, a explicat Băsescu solicitarea sa, uimit şi el de marea de oameni din jurul său. „Şi acum, sus steagurile!”, a ordonat comandantul navei numită România, după cum chiar preşedintele s-a prezentat. Zeci de mii de susţinători ai acestuia au izbucnit în urale, iar piaţa teatrului din Craiova s-a făcut din nou portocalie.

Preşedintele României a venit la Craiova împreună cu soţia Maria si fiica cea mică, Elena Băsescu. A rămas uimit să vadă zecile de mii de susţinători care l-au aşteptat. "Nu mă aşteptam să văd atâţia oameni aici la Craiova. Cred că este cel mai mare număr de persoane pe care l-am văzut la mitingurile din ţară de până acum", a spus Traian Băsescu.

Fiind vorba de un miting pentru regiunea Oltenia, la manifestare au mers şi circa cinci mii de gorjeni. Peste o sută de autobuze şi microbuze au fost puse în mişcare, din toate zonele judeţului. La intrarea în Craiova s-au format cozi de zeci de kilometri, dar nu au avut loc incidente pentru că forţele de ordine au fost tot timpul cu ochii în patru. Nici circulaţia nu a fost blocată.

Scaunul lui Geoană, ţinut de Vanghelie

De la Craiova, Traian Băsescu i-a transmis lui Mircea Geoană că nu va câştiga alegerile. "Dacă aţi observat la televizor, în ziua în care şi eu, şi domnul Geoană, ne-am depus candidatura, după ce domnul Geoană a ieşit de la Biroul Electoral, domnul Iliescu s-a dus în faţa camerelor de luat vederi alături de dânsul şi a spus: Mircea Geoană, îţi predau ştafeta. Ei bine, aici, a greşit fundamental. România nu are nevoie de un preşedinte care să fie manipulat de Ion Iliescu, de Hrebenciuc şi al cărui scaun să îl ţină Marian Vanghelie. Din acest motiv, de aici, din capitala Olteniei, pot să-i transmit mesajul că nu va câştiga alegerile prezidenţiale", a spus Băsescu.

Alături de Traian Băsescu au urcat pe scenă Monica Macovei, Elena Udrea, Emil Boc, Theodor Stolojan, Radu Berceanu, Traian Ungureanu, Marian Jean Marinescu, dar şi parlamentarii gorjeni Cosmin Popescu, Severus Militaru şi Ion Ruşeţ.

Cinci mii de gorjeni au ajuns la Craiova

"Îl votăm pe Traian Băsescu, ne-am săturat de hoţi şi de promisiuni", au spus gorjenii care au mers la Craiova în număr mare. 80 de autocare şi 30 de microbuze au plecat ieri dimineaţă din Târgu Jiu cu destinaţia Craiova. Au fost prezenţi la miting atât primarii PD-L, cât şi directorii instituţiilor deconcentrate din Gorj. Delegaţia de la Gorj a stârnit invidia altor judeţe pentru că toţi cei cinci mii de oameni erau echipaţi în geci şi şepci portocalii.

Traian Băsescu le-a spus oamenilor că presa acreditează de ani buni faptul că el este sursa tuturor scandalurilor. În realitate, marii patroni de presă au folosit media ca mijloc de presiune şi apoi de atac la adresa sa, deoarece nu a dorit să le satisfacă "lăcomiile". "Să vă spun acum ce nu i-am lăsat să obţină. În primul rând pe Patriciu nu l-am lăsat cu dosarul pe care-l are în instanţă. Vă aduceţi aminte când însuşi primul ministru al României îmi trimitea bileţel – Hai să vedem ce facem cu dosarul conului Patriciu (sic!). Altă trăsnaie: în tot mandatul meu, Sorin Ovidiu Vântu şi-a dorit un singur lucru - să devină proprietarul Poştei. Trebuia pentru liniştea mea să-i dau lui Vântu Poşta şi să mă laude Realitatea şi poate marii analiştii de acolo, disidenţii sau ce mai sunt ei? Nu trebuia să o fac. Visul motanului Felix este să dobândească minele de sare. Are şi el un vis: vrea să dea sare la combinatele petrochimice şi, mai ales, vrea să dea sare la deszăpeziri pentru iarna", a atacat Băsescu. "Ei, dacă eu le-aş fi dat acestor oameni ce şi-au dorit – unuia Poşta, altuia, să intervine pentru dosar, altuia minele de sare, altuia Romgazul, altuia Transgazul, altuia Transelectrica – vă asigur că astăzi toate televiziunile mogulilor m-ar fi lăudat dragii mei, iar pentru a deveni preşedinte nu mai trebuia să fac un miting la Piteşti!", a continuat el.

El i-a avertizat apoi pe moguli că  dacă nu renunţă să mai "rupă" din România, vor avea scandal şi în următorul lui mandat.

Galerie foto



Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: