Mirii care s-au căsătorit „fără cuvinte” la Poarta Sărutului

Unul dintre cuplurile de îndrăgostiți care în noaptea de Revelion și-au unit destinele la Poarta Sărutului au spus „DA” în fața ofițerului stării civile, deși mirele și mireasa sunt persoane surdo-mute, fiindu-le imposibil să vorbească.

Tinerii au ținut însă să aibă parte de o noapte de neuitat în viața lor și, cu ajutorul unei interprete, au putut să parcurgă toate etapele prevăzute de legislația în vigoare pentru a fi căsătoriți cu acte în regulă. Diana și Claudiu Nițică au decis să facă acest pas important din viața lor după ce au participat în anii trecuți la ceremoniile oficiate aici pentru alte cupluri de îndrăgostiți.
Mirele este din Târgu Jiu, iar aleasa inimii sale este vâlceancă. Nu a fost o problemă pentru niciunul dintre ei ca să spună „DA” atunci când au fost întrebați dacă unul îl ia în căsătorie pe celălalt. O interpretă a tradus atât vorbele ofițerului de stare civilă, cât și răspunsurile celor doi îndrăgostiți, ea fiind și persoana care a intermediat discuția jurnaliștilor cu cei doi miri. „Au participat în alți ani la astfel de evenimente organizate aici la Târgu Jiu, mirele este din oraș și a convins-o pe mireasă, care e din Vâlcea, să își unească destinele aici. Sunt oameni speciali care au vrut să aibă parte de un eveniment mai special într-o noapte mai specială”, a menționat interpreta celor doi miri.
Căsătoria Dianei și a lui Claudiu au făcut posibilă o premieră în istoria de aproape două decenii a căsătoriilor oficiate la Târgu Jiu la cumpăna dintre ani. Premiera respectivă a venit „la pachet” cu o alta, fiind pentru prima dată când nu Florin Cârciumaru a fost ofițer de stare civilă. După ce a demisionat din fruntea Primăriei pentru a rămâne senator, locul său a fost luat de primarul interimar Aurel Popescu, care a ținut să le transmită tuturor celor 18 cupluri „casă de piatră”. Pentru cel puțin trei dintre miresele care s-au căsătorit acum în fața sa anul care tocmai a început este unul în care au mari șanse să devină și mămici întrucât sunt deja gravide.
Mirii sau miresele au venit la Târgu Jiu din diverse colțuri ale țării, cu toții dorind să aibă parte de un eveniment special în viața lor. „Eu sunt din București, iar soția este gorjeancă. Am fost de acord de la început să ne căsătorim aici în noaptea de Revelion pentru că mi s-a părut o ceva unic, așa că acum suntem aici”, a spus unul dintre miri, în timp ce o mireasă a mărturisit că la Poarta Sărutului a fost cerută de soția și, ca urmare, i s-a părut normal ca și căsătoria să fie oficiată tot aici. Următoarele căsătorii vor fi oficiate la Poarta Sărutului pentru o lună și jumătate, de Ziua Îndrăgostiţilor.

Vizualizări: 1,970

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: