Miruță cere demisia lui Giurcău. Șeful PNL Gorj îl apără!

Liderul USR Gorj, Radu Miruță, a avut o reacție dură în spațiul public după ce Mădălin Giurcău, șef la Protecția Consumatorului, a participat la un chef fără a fi respectate anumite reguli în contextul epidemiologic. Miruță este de părere că vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Giurcău, trebuie să fie demis din funcția pe care o deține.

Mădălin Giurcău a participat zilele trecute la o petrecere în comuna Runcu, iar din imaginile apărute în spațiul public rezultă că regulile impuse de către autorități nu au fost respectate, ceea ce a dus și la sancțiuni din partea poliției. Miruță spune că este o bătaie de joc la adresa oamenilor care respectă regulile.

”Când toată țara arde din cauza netratatului COVID-19, când Guvernul României nu reușește să impună măsurile de prevenție stabilite de către specialiștii epidemiologi, reprezentanți la cel mai înalt nivel ai acestui Guvern sfidează ridicolul și își bat joc de oamenii simpli care se străduiesc să respecte restricții. Oamenilor de rând li se spune să își limiteze activitățile din care își câștigă pâinea, angajați ai restaurantelor sunt trimiși acasă cu patroni rămași în incertitudine, iar ei, ciocoii, participă la chefuri interzise tot de ei, reprezentanți ai guvernului”, a spus Radu Miruță.

Mai mult, liderul USR Gorj cere vehement Partidului Național Libera să ia măsuri urgente în acest caz: ”După incidentul subalternilor trimiși să muncească la propria cabană de la Rânca a directorului Apelor Române, numit tot de PNL, partidul "aceeași mizerie" își devoalează "politica altfel" și "o Românie normală". Solicit PNL Gorj să ia de îndată măsuri astfel încât oamenii simpli să își păstreze încrederea că respectarea restricțiilor asociate COVID-19 să nu fie doar pentru ei, ci și pentru noii baroni de Gorj”, a mai transmis Miruță.

În replică, deputatul liberal de Gorj, Dan Vîlceanu, spune că legea a fost aplicată în cazul petrecerii de la Runcu, acuzându-l pe Miruță că se comportă ”precum colegii săi de la PSD”.

”Legea prevede clar care sunt sancțiunile dacă sunt încălcate anumite reguli. În cazul oricărei persoane se aplică, iar în acest caz sunt convins că au fost acordate sancțiuni. Considerații politice face toată lumea și n-am ce să comentez la ce a comentat liderul USR Gorj. Exact ca și colegii lui de la PSD din alianța PSD-USR se comportă exact la fel”, a spus Dan Vîlceanu, la Radio Infinit.

Este interesant limbajul politicienilor, extrem de diferit când greșește un om din partidul propriu față de situația în care greșește cineva din alt partid.

Vizualizări: 2,763

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: