Ivăniși: Niciodată cei de la centru nu îți pot impune pe cineva

Nicolae Ivăniși, candidat pentru un post de deputat de Gorj, este optimist cu privire la faptul că partidele mici, care s-au coalizat sub sigla Partidului Ecologist Român, vor face pragul electoral și vor intra în parlament.

Ivăniși a coordonat politic la alegerile locale Alternativa pentru Demnitate Națională (ADN) Gorj, cu care a reușit să ia aproape cinci mii de voturi. Cu PER, ANA, BUN și alte partide mici, ținta este să dubleze la parlamentare scorul de la locale.

“Am format o coaliție din mai multe partide mici și s-a decis ca sigla sub care candidăm să fie cea a Partidului Ecologist Român, pentru că a avut cel mai bun rezultat în țară dintre partidele mici”, a declarat Nicolae Ivăniși la Accent TV.

“A coagula mai multe partide mici este benefic, pentru că altfel se dispersează votul”, a spus Ivăniși, menționând că, dacă acele partide ar fi candidat separat, doar ar fi tras niște voturi pe o linie moartă. “Vrei să ajuți, coagulează scena politică”, a spus Ivăniși.

Nicolae Ivăniși deschide lista PER Gorj la Camera Deputaților, la Senat prima pe listă fiind Maria-Daniela Coandă, consilier local la Bîlteni. A fost interes și din partea unor parlamentari, care nu au prins lista PSD, să treacă la PER, dar Ivăniși a apreciat faptul că liderii de la centru a avizat listele de candidaturi așa cum au fost trimise de la Gorj. “Totul ține de lider. Niciodată cei de la centru nu îți pot impune pe cineva cu două săptămâni înainte de alegeri, dacă tu îi refuzi categoric. Astea sunt povești. Când am spus că la Gorj nu-l vreau nici pe ăla, nici pe ăla, nu mă apuc acum să dau nume, nu mi-au impus pe nimeni. Puteam și eu să mă aplec, să spun că a impus centrul, dar noi am rămas pe poziții și toată lumea a înțeles perfect”, a explicat candidatul PER Gorj.

ADN coordonează campania la parlamentare în 12 județe, printre care și Gorjul. Ivăniși se declară foarte mulțumit de modul cu colaborează oamenii pe care i-a găsit în PER: “Deja au venit foarte mulți oameni spre noi, au înțeles această coaliție, chiar cu și cei de la PER s-a produs acea chimie, pentru că la început îmi era puțin teamă. Lumea, când aude de alte partide, o înțelege ca pe un traseism. Traseismul politic este altceva, îl fac oportuniștii. Când mai multe formațiuni mici formează un tot, nu poate fi decât benefic”.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie, dacă situația creată de pandemie nu va face imposibilă organizarea lor. (A.A.)

Vizualizări: 2,002

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: