Miruță vrea să separe TESA de mineri în Legea pensiilor

Legea pe care minerii din Gorj o așteaptă pentru a se putea pensiona mai devreme va fi modificată în Camera Deputaților. Potrivit deputatului USR Gorj, Radu Miruță, în forma în care a trecut de Senat, proiectul include o categorie vastă de angajați.

“Prin prezenta reformulare îmi propun să exclud: angajații TESA care lucrează la birouri și care nu își desfașoară activitatea în conditii deosebite, termocentralele care produc energie electrică pe bază de gaz unde nu sunt condiții deosebite de muncă, angajații care lucrează în unitățile de producție a energiei termice, acele CET-uri din țară, care nu se încadrează în condiții deosebite și să includ tot o aripă afectată de către aceleași conditii deosebite, anume pe producătorii materiei prime pentru aceste termocentrale, adică pe cei din unitatile de extracție a cărbunelui, cei mai mulți fiind deja prinși în astfel de scheme”, a transmis Radu Miruță.

Concret, articolul care se referea la salariații din "Unitatile de productie a energiei electrice si termice" va fi modificat în "Activitatile de productie mentenanta si asimilate din unitatile de productie a energiei electrice in termocentralele pe baza de carbune, incluzand si unitatile de extractie a carbunelui".

Miruță a făcut referire și la faptul că salariații de la termocentrala Rovinari au condiții deosebite de muncă, iar cei de la Turceni nu. “Este o inechitate evidentă că oameni care își desfășoară activitatea in conditii identice sa beneficieze de avantaje diferite. Prin aceasta propunere, toti vor beneficia la munca egala, de tratament egal”, a precizat Miruță.

Vizualizări: 5,215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: