Bugetarii ar putea rămâne fără două sporuri

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că două sporuri pentru bugetari vor fi eliminate. Este vorba de sporul de calculator sau sporul de confidențialitate.

„În calitate de ministrul al Muncii, nu am susţinut o abordare heirupistă de tratare a sporurilor bugetarilor pentru că, realmente, sunt categorii de bugetari care muncesc foarte mult și merită motivați și, în același timp, bugetari care lucrează în condiții dificile. Aceștia trebuie sprijiniți acolo unde sunt sporuri anapoda, în momentul în care le luăm la puricat, unul câte unul, punem degetul pe rană și, fie le acordăm într-o sumă fixă, dacă vor fi necesare, dar unele vor i eliminate”, a spus Turcan.

Sporul de calculator sau sporul de confidențialitate nu ar trebui să existe, mai spune ministrul Turcan.

„Nici nu ar trebui să existe (spor de calculator – n.r.), din punctul nostru de vedere, și vom propune eliminarea. Așa cum am propune eliminarea și pentru sporul de confidențialitate. Dacă lucrezi într-un domeniu care presupune confidențialitate, nu trebuie să fii răsplătit pentru faptul că respecți legea”, a mai spus ministrul Turcan.

Despre sporul de antenă, Turcan a spus că ar trebui să fie acordat într-o sumă fixă. „Dacă există un nivel de radiații sau expunere la radiații, funcționarii să fie recompensați”, admite ministrul Muncii.

Modificările ar urma să fie realizate în Parlament.

Vizualizări: 5,197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: