Medicii din Târgu Jiu, supărați după declarația lui Vîlceanu: Pacienții mor peste tot în spitale

Declarația deputatului Dan Vîlceanu despre spitalul din Târgu Jiu, unde „mor oameni”, a supărat cadrele medicale din cadrul unității. Oficialii spitalului chiar au făcut statistici să dovedească parlamentarului contrariul. Susțin că, anul trecut, peste 22 de mii de internări s-au făcut în spitalul din Târgu Jiu și că rata de deces a fost de 3%, mai mică decât în alte unități spitalicești.

„Mori în spitalul din Târgu Jiu!”, a spus, de la tribuna Camerei Deputaților, liberalul Dan Vîlceanu, iar declarația sa a pus pe jar personalul din cadrul spitalului. “Din păcate, am văzut și eu afirmațiile domnului parlamentar. Eu nu consider că are dreptate absolut deloc. Mi-am sunat colegii de la statistică pentru a obține niște date despre numărul de pacienți internați, despre numărul de decese în anul 2020. Au fost 22 de mii de internări și o rată de deces de 3%. I-am sunat și pe colegii de la alte spitale din țară. La unul dintre spitale, am aflat că aveau o rată de deces de 7%, de două ori peste rata pe care o avem noi”, a declarat medicul Alexandru Nițu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Mai mulți medici s-au declarat deranjați de afirmațiile lui Dan Vîlceanu și susțin că, în mare parte, personalul se comportă exemplar și își dă silința să facă tot ce trebuie pentru pacienți. Purtătorul de cuvânt al unității medicale a recunoscut că sunt însă și excepții de la această regulă, angajați care se poartă nefiresc cu pacienții.

„Anul trecut a fost un an de pandemie. Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean este cea mai mare din județ, cu 12 paturi și este una dintre cele mai mari din regiune, după Craiova. Vă vorbesc din punctul de vedere al medicului, m-a supărat această declarație și asta se simte și în rândul altor colegi din spital. Oamenii care lucrează în acest spital sunt, în mare parte, trup și suflet pentru pacienți, pentru ceea ce fac. Își dau interesul să ajute oamenii și spitalul. Bineînțeles, sunt foarte mulți angajați. Nu toată lumea se înscrie în normele acestea ale eticii medicale. Există și oameni care se poartă mai anormal sau nefiresc cu oamenii. Se întâmplă lucruri neplăcute peste tot, în toate spitalele din lume. Cu toate că este regretabil că se întâmplă, dar pacienții mor peste tot în spitale în lume. Să afirmi despre cea mai mare unitate medicală din județ că se moare, că dacă vii la Târgu Jiu, mori, din punctul meu de vedere, ca medic, eu consider că domnia sa nu are dreptate”, a mai spus Alexandru Nițu, la Tele3. 

Vizualizări: 3,286

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: