Mischie mai aşteaptă o sentinţă azi, la Deva

O instanţă a judecătoriei Deva ar trebui să pronunţe azi o sentinţă într-unul din dosarele lui Nicolae Mischie. Sentinţa trebuia pronunţată cu o săptămână în urmă, însă magistraţii au considerat că au nevoie de mai mult timp pentru a lua o decizie. În realitate, ziua în care trebuia pronunţată decizia a coincis cu ziua de naştere a lui Mischie, motiv pentru care sentinţa a fost amânată pentru azi. La termenul respectiv nici măcar inculpatul nu a fost prezent, Mischie fiind atunci la Lupeni, unde a încercat să vândă o pădure unui potenţial cumpărător.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean este judecat în acest dosar alături de omul de afaceri Relu Ştefănoiu, ambii fiind anchetaţi în privinţa modului de atribuire a unor lucrări de pietruire a unor drumuri din judeţ. În sarcina lui Mischie s-a reţinut acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor publice, instigare la fals şi fals în înscrisuri oficiale. El a fost judecat în acest dosar şi pentru felul în care a modernizat Casa Gănescu, imobil care este casa de oaspeţi a Consiliului Judeţean Gorj. Mischie a susţinut mereu că vina principală o are în această problemă fostul său adjunct Ion Călinoiu, care, la fel ca şi în alte dosare, a fost scos basma curată de către procurorii gorjeni. Casa Gănescu a fost renovată de firmal lui Clement Mocanu, ARC SA Târgu Cărbuneşti, căreia, susţin anchetatorii, i s-ar fi plătit mai mulţi bani decât i s-ar fi cuvenit pentru lucrările executate, lucru pe care, de asemenea, Mischie nu l-a recunoscut vreodată, acesta susţinând că altcineva conducea comisia de recepţie.

Sentinţa de azi de la Deva nu va fi una definitivă, Mischie şi Ştefănoiu având posibilitatea să continue procesul la o altă instanţă superioară, cel mai probabil Tribunalul Deva. Dosarul a fost instrumentat de fostul prim-procuror Emil Moţa, conform rechizitoriului acestuia, în sarcina lui Mischie reţinându-se că bugetul Consiliului Judeţean ar fi fost prejudiciat cu un milion de lei prin supraevaluarea unor lucrări de pietruire a unor drumui din judeţ. În dosar au fost anchetat, la început, aproape 30 de persoane, dar mai bine de jumătate au fost scoase de sub urmărirea penală, iar pentru celelalte, în special primari, au fost aplicate amenzi administrative de câte 1000 de lei.

Vizualizări: 79

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: