Misiune pe munte după un apel SOS transmis de un snowmobil. Intervin salvamontiști din Gorj și Vâlcea

Salvamontiștii din Vâlcea și Gorj intervin la o acțiune de salvare în urma unui apel automat SOS, transmis de către un snowmobil de ultimă generație. 

Intervin salvatori de la Voineasa și Rânca. 

Apelul automat a fost recepționat prin Sistemul național de urgență 112 iar coordonatele GPS au fost transmise către salvamontiști și indica o locatie în zona Petrimanul. În zona s-au deplasat doua echiaje salvamont de prim raspuns pe snowmobil, respectiv pe schiuri de tura. 

Vremea este urata, cu vant, ceata, temperaturi scăzute și vizibilitate redusa. În paralel, in parte de sud a masivului, salvamontiștii din Gorj au făcut cercetări în rândul celor care se plimba cu snowmobilele în zona, a fost identificat deja un snowmobil care a emis un astfel de semnal, dar distanta de cca 4 km liniari dintre cele doua locații, nu oferă certitudinea că este același semnal și impun continuarea cercetărilor, anunță salvatorii montani.

Update 17.00

Din fericire, misiunea a avut deznodământ fericit. "Persoana a fost gasita, a ajuns cu bine la cabana unde era cazat iar apelul automat SOS a fost transmis din greșeală de către snowmobil", anunță salvatorii montani.

Vizualizări: 955

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: