Mită pentru angajarea unei asistente, la Spitalul Motru

Directorul Spitalului din Motru, Codrin Teodor Zavate, a fost pus sub control judiciar de către procurorii DNA, el fiind acuzat de luare de mită. Acesta a demisionat din funcţie, dat fiind că procurorii i-au interzis să-şi exercite funcţia. Interimatul va fi asigurat de directorul medical, Alin Efrim.

Potrivit DNA, în toamna anului 2015, Zavate a primit de la o persoană, denunţător în cauză, suma de 1.500 euro pentru a o ajuta pe aceasta să ocupe un post de asistent medical în unitatea sanitară pe care o conducea.
El i-a promis acesteia că participarea la concurs va fi una formală pentru că postul îi este asigurat. “Întrucât, după organizarea concursului respectiv, denunţătoarea nu a ocupat postul promis, la data de 13 iulie 2016 inculpatul a restituit suma de bani primită anterior cu titlu de mită”, mai spun procurorii.

Teodor Codrin Zavate  este sub control judiciar, din data de 19 iulie, pentru 60 de zile, perioadă în care nu mai poate fi manager al Spitalului municipal Motru.

DEMISIE

Directorul Spitalului din Motru, Teodor Zavate, cercetat de DNA pentru luare de mită, a demisionat din fruntea spitalului. Potrivit primarului Gigel Jianu, conducerea interimară va fi asigurată de directorul medical Alin Efrim, până la organizarea unui concurs. Zavate a declarat presei din Gorj că a fost hărțuit și și-a dat demisia sub presiuni politice pentru că o persoană își dorește postul său.

Vizualizări: 1,785

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: