Mitrescu: Termo Rovinari are cărbune pentru 6 ore de funcționare. Boza: Îl contrazic!

Contre între managerul CE Oltenia și liderul de sindicat Constantin Mitrescu. „Termo Rovinari mai are cărbune pentru a funcționa 6 ore”, spune Mitrescu, contrazis imediat de managerul CE Oltenia. „Avem pentru o zi și jumătate!”, i-a răspuns Sorinel Boza. 

Sindicalistul Constantin Mitrescu spune că la Termocentrala Rovinari mai sunt doar 7000 de tone de cărbune în depozit, adică cât să asigure funcționarea centralei pentru câteva ore. „Suntem în mai, e cald, e bine, și stocurile sunt mai mici decât în decembrie. Termocentrala Rovinari, de exemplu, nu are cărbune decât pentru 6 ore. Dacă în 6 ore nu se aduce cărbune din carieră, se oprește. N-au fost niciodată stocuri așa de mici cum sunt acum. Carierele nu mai fac față cu cărbunele care se consumă. La Termo Rovinari sunt probleme și cu depozitul de la Roșia”, a declarat Constantin Mitrescu.

În fapt, cariera Roșia dă cărbune direct pe bandă la Termo Rovinari, după ce depozitul a fost închis de comisarii de mediu. CE Oltenia a demarat lucrările de construcție a unui nou depozit într-o zonă în care să nu afecteze gospodăriile, însă mai este cale lungă până ce lucrările vor fi încheiate. 

Conducerea CE Oltenia îl contrazice pe liderul Sindicatului Energia Rovinari. „Nu este pentru 6 ore, îl contrazic pe domnul Mitrescu. Avem un stoc de vreo 35.000 de tone, asta înseamnă o funcționare de aproape o zi și jumătate, dar v-am spus, din păcate a fost o perioadă mai grea și ne revenim. Avem şi comitetul de cărbune, nu vor fi probleme. Celelalte termocentrale stau mult mai bine”, a comentat Sorinel Boza, managerul CE Oltenia.

La Termo Turceni nu sunt probleme cu materia primă pentru producerea de energie, spune liderul Sindicatului Energia Turceni. „Nu sunt probleme. Este stoc suficient, să putem să funcționăm”, a spus sindicalistul Eugen Iovan.    

Vizualizări: 4,682

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: