Sindicaliștii CEO amenință cu sesizări la ITM Gorj. Ce nemulțumiri au!

Sindicaliștii din cadrul CE Oltenia atrag atenția administrației companiei că personalul din cariere este insuficient, mai ales că în multe dintre unități se lucrează la program de 6 și chiar 7 zile. „Dacă administrația nu ia măsuri, vom înștiința ITM”, a spus Adrian Marciuc, liderul Federației „Univers”. Managerul Sorin Boza îi liniștește, transmițându-le că minerii nu vor lucra mult timp după acest program.

În mare parte din carierele CE Oltenia se lucrează la program de 6-7 zile, iar excavatoarele sunt pornite cu câțiva oameni. Toate aceste probleme au apărut după disponibilizarea celor 1000 de salariați, spune liderul Federației „Univers”, Adrian Marciuc, care a cerut administrației CE Oltenia să ia măsuri imediate: „Avem reproșuri din teritoriu, de la maiștri, CFL-ști, șefi de sectoare, pentru că nu au oameni și pornesc excavatoarele cu câte 2-3 oameni, ceea ce este un lucru foarte grav. Vreau să-l anunț pe domnul director Boza, dacă nu se ia o măsură, să comasăm, să închidem unele activități care poate nu mai funcționează și să deplasăm personalul la unitățile care ar avea rezerve de cărbune și ar putea funcționa la 7 zile, vom înștiința ITM. Nu se mai poate să se lucreze în aceste condiții”, a declarat Adrian Marciuc, prim-vicepreședintele Federației Univers.      

Marciuc: Disponibilizările din 2018 nu sunt obligatorii

În aceste condiții, sindicaliștii au transmis șefilor din CE Oltenia ca în 2018 să nu ia în calcul vreo disponibilizare de personal. „Nici să nu se gândească la anul la alte disponibilizări, pentru că nu se mai poate. Au fost anunțate, sunt pe programul care s-a făcut de tehnocrați. Dar nu sunt obligatorii. Nu ne poate obliga nimeni. Anul acesta este mai bun, avem contracte, lucrăm la 7 zile, oprește Cernavodă o lună, avem posibilitatea ca anul acesta și sperăm că domnul manager își va da silința să scoată compania pe profit”, a mai spus Marciuc.

Ce le răspunde conducerea CEO

Managerul CE Oltenia le-a comunicat liderilor sindicali că acest program de lucru se poate schimba de la o zi la alta. „Se lucrează la un program de 6 zile pentru că avem nevoie de cărbune în perioada aceasta, dar nu înseamnă că vor lucra până la sfârșitul anului. Putem mâine să revenim la 5 zile sau la 4, în funcție de necesarul de cărbune pe care îl avem”, a declarat Sorin Boza, managerul CE Oltenia. 

Directoratul CE Oltenia a stabilit programul de lucru pentru luna mai. Astfel, la carierele din zona Rovinari, programul este de 7 zile. Minerii din zona Mătăsari lucrează la program de 6 zile, iar la carierele din bazinul Motru, programul de lucru a rămas de 5 zile. Personalul de la livrări din toate carierele lucrează la program de 7 zile.

Vizualizări: 1,944

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: