Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Mitropolitul Olteniei îşi sărbătoreşte sâmbătă ziua numelui

În ziua de sâmbătă, 6 aprilie, când Biserica îl pomeneşte pe Sfântul Mucenic Irineu, Episcop de Sirmium, Înalt Preasfinţitul Părinte Acad. Dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei, îşi sărbătoreşte ziua numelui. IPS Irineu a intrat ca frate la Mânăstirea Frăsinei, unde a şi fost tuns în monahism în anul 1985, urmând să fie hirotonit ierodiacon, iar în anul 1986 ieromonah .În 1991 a fost ales Arhiereu Vicar al Episcopiei Râmnicului cu numele „Slătineanul”. În şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 8 iulie 2008 a fost ales Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei, ceremonia de întronizare fiind oficiată în data de 27 iulie 2008, la Catedrala mitropolitană “Sfântul Dumitru” din Craiova.

Înalt Preasfinţia Sa a scris numeroase cărţi, studii, articole şi traduceri. Dintre acestea le amintim pe cele mai recente: „Iisus este Acelaşi, ieri şi azi şi în veac”, un laborios tratat de hristologie, publicat la Editura „Mitropolia Olteniei” şi „La Personne et la communion des personnes dans la theologie de Saint Basile le Grand”. În urmă cu trei ani a fost desemnat membru de onoare al Academiei Române. (D.M.)

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diverse:

Citește și: