Mitropolitul Olteniei, la resfințirea unei biserici din Prigoria

Biserica ”Sfântul Dimitrie cel Nou” din satul Bucșana al comunei gorjene Prigoria va fi resfințită duminică, 2 iunie. Pictura lăcașului de cult a fost restaurată, acesta fiind și motivul pentru care va avea loc ceremonialul religios de la sfârșitul săptămânii.

Conform autorităților locale, slujba va fi oficiată de Înalt Prea Sfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei. ”A fost refăcută în totalitate pictura bisericii, cu sprijinul cetățenilor din satul Bucșana. Investiția s-a ridicat la circa 70.000 lei. Biserica a fost construită în 1991 și acesta este prima îmbunătățire care i-a fost adusă. La slujbă va participa și Mitropolitul Olteniei, împreună cu 10-15 preoți. Am pregătit masa pentru enoriașii care vin la slujbă, este vorba de vreo 270 de porții. Oferim aperitiv, sarmale, friptură, prăjituri, apă minerală, sucuri, vin, țuică”, a declarat Valeriu Cotojman, viceprimarul comunei Prigoria.

Slujba de resfințire a bisericii din satul Bucșana va începe la ora 8.30. Lângă biserică va fi amenajat un cort. Acolo vor fi cinstiți enoriașii care vor participa la eveniment.

Galerie foto



Vizualizări: 1,546

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: