”Ziua Cireșului”, la Turcinești. Ce așteptări au cetățenii

Autoritățile locale din comuna gorjeană Turcinești vor marca și în acest an ”Ziua Cireșului”, chiar dacă ploile au afectat grav cireșele de mai. Evenimentul va fi marcat în data de 16 iunie, iar până atunci comunitatea locală speră să aibă fructe pe care să le vândă cu acest prilej. ”Cireșe au fost, dar n-a fost să fie să se și mențină cantitatea și calitatea lor. A plouat foarte mult, a fost foarte frig, iar acestea de mai, după cum spun cetățenii care dețin aceste plantații, au fost compromise peste 60-70%. Dar, am discutat cu cetățenii. În perioada aceea apare o altă serie și credem, datorită temperatorilor care încep să se ridice, vor găsi cireșe, să vină să le ia la un preț acceptabil. Sunt de calitate, ecologice, nu sunt acoperite decât de cupola lui Dumnezeu, cerul”, a declarat Dumitru Modrea, primarul comunei Turcinești.

În ceea ce privește programul manifestărilor de ”Ziua Cireșului”, autoritățile locale spun că nu l-au definitivat. Mult nu vor investi în acest sens, spune primarul Dumitru Modrea, pentru că bugetul este unul de austeritate. ”Vom merge în plantațiile de cireși, acolo vom discuta cu cetățenii care au plantații, iar după aceea vom veni jos, în pădure, la o serbare câmpenească”, a mai spus primarul din Turcinești.

Serbarea câmpenească se va desfășura în zona ”La bănci”, la urcarea în satul Rugi. Acolo vor fi prezenți agenți economici cu terase, produse alimentare și nu numai. Atmosfera va fi întreținută de o formație de muzică populară din Turcinești și de copiii talentați din localitate.

Vizualizări: 786

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: