Mizează și pe voturile gorjenilor pentru a deveni „Omul Anului”

Efortul făcut astă-vară pentru a parcurge întreg cursul Dunării, de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră, s-ar putea să fie răsplătit pe final de an cu un premiu pe care Avram Iancu nu l-a visat nicio clipă atunci când și-a pus în cap să realizeze ceea ce acum e deja istorie.

Într-o conferință de presă susținută împreună cu sponsorul său, Canah, bibliotecarul din Valea Jiului a făcut cunoscut că World Open Water Swimming Association l-a nominalizat pe lista înotătorilor din toată lumea care anul acesta s-au făcut remarcați printr-o reușită și care pot deveni „Omul Anului”.

Pentru a obține titlul respectiv, fiecare sportiv are nevoie de cât mai multe voturi din partea susținătorilor săi, în cazul nostru bibliotecarul din Valea Jiului mizând și pe susținerea gorjenilor. Acum un an, Iancu se întâlnea la Târgu Jiu cu președintele Klaus Iohannis, iar de acum încolo speră ca voturile pe care le va primi pe internet să vină și din această parte a țării.

„Test de solidaritate naţională”

După ce a traversat în premieră mondială fluviul Dunărea fără costum de protecție, făcându-și o serie de prieteni care acum își pot arăta sprijinul pentru el, Iancu crede că fiecare dintre noi își poate rupe câteva clipe pentru a-i acorda votul ce îi poate aduce un titlul nesperat, pe contul său de Facebook fiind prezentați pașii ce trebuie urmați în acest sens. „A fost o bătălie fantastică, în care corpul meu a fost supus unor transformări, dureri, mentalul meu a avut mult de suferit, a trebuit să găsesc multă energie din punct de vedere fizic, să mă hrănesc foarte bine. În această încercare de a găsi un echilibru am avut un aliat foarte bun în seminţele de cânepă. Acest întreg efort a fost monitorizat de această entitate, World Open Water Swimming Association. Toată lumea putea să observe deplasare şi ei au avut acces la jurnalul meu zilnic. În urma acestei monitorizări, alături de alţi 12 înotători din întreaga lume, am fost nominalizat la premiul «The man of the year». Este fantastic, pentru că aceste nominalizări se fac în urma unor criterii strict de specialitate. Desemnarea se face în urma unui vot popular şi oricine poate vota. Ce a stat în puterile mele am făcut, am dat de milioane de ori din mâini, acum românii pot vota Avram Iancu. E un test de solidaritate naţională, nu ştiu care va fi numărul de voturi, dar sunt convins că va fi unul foarte mare”, a spus Avram Iancu.

Galerie foto


Vizualizări: 430

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: