Mizeria din subsoluri, aruncată pe un teren viran

O amendă de 15.000 de lei a primit primăria din Târgu Cărbunești de la Garda de Mediu Gorj, după ce fostul viceprimar Ion Fugaru a publicat imagini cu tone de mizerie colectată din subsolurile blocurilor și aruncată pe un teren viran de lângă calea ferată.

Fugaru a fost sesizat de cetățenii din Cojani, deranjați de miros. “Împreună cu cetățenii, am indentificat lângă calea ferată Cărbunești - Albeni două grămezi imense de rahat proaspăt, la circa 50 de metri de stația de sortare gunoi și la circa 150-200 m de locuințele oamenilor. În urma investigațiilor făcute am stabilit că întreaga cantitate de rahat a fost transportată de două ori cu autoutilitara de transport containere de gunoi de la două blocuri de lângă calea ferată Cărbunești-Târgu Jiu și a traversat prin mijlocul orașului și până în satul Cojani”, a arătat Ion Fugaru, care a precizat că șoferul a făcut asta din ordinul primarului.

Garda de Mediu Gorj s-a autosesizat și a mers la fața locului, demarând un control la primărie. “În urma acestor verificări, s-a constatat într-adevăr prezenţa unor deşeuri sub formă de nămoluri provenite din curăţirea subsolurilor unor blocuri care au fost abandonate pe spaţii neautorizate. Faţă de aceste aspecte s-au dispus măsuri de salubrizare imediată a amplasamentului contaminat cu aceste nămoluri, iar pentru fapta săvârşită a fost aplicată şi o sancţiune contravenţională în valoare de 15.000 lei”, a comunicat instituția.

Vizualizări: 1,204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: