Moartă după ce a plonjat cu maşina în Jiu

Ghinion fatal pentru o tânără de 20 de ani din Dolj, care şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier produs ieri dimineaţă în zori pe Defileul Jiului. Maşina cu care mergea aceasta a plonjat în gol de la mai bine de 10 metri înălţime, după ce şoferul a adormit la volan. Conducătorul auto şi un alt pasager, aflat pe scaunul din dreapta faţă, au fost salvaţi de alţi şoferi din trafic, fata nefiind însă văzută de nimeni. Şoferul timişorean s-a ales cu dosar penal şi este acuzat de ucidere din culpă.

Roxana Mădălina Ioniţă este din comuna doljeană Călăraşi şi ieri a plecat cu prietenii ei cu noaptea în cap din Timişoara pentru a ajunge până la prânz acasă, la părinţi. Nimeni nu se gândea la ceea ce avea să se întâmple, motiv pentru care fata s-a şi culcat pe bancheta din spate. În zona Cârligului Întors s-a produs însă nenorocirea, deşi drumul era bine semnalizat. Oboseala şi-a spus cuvântul, iar şoferul a aţipit la volan. „Veneam dinspre Petroşani şi dintr-o dată am derapat. S-a acumulat oboseala şi m-am trezit în râpă plonjând. Am ieşit după ce colegii din trafic au venit şi au spart luneta din spate. Din păcate fata nu a mai fost salvată, mai bine o salvau pe ea decât pe mine”, spune Tudor Văduva, şoferul aflat la volan. Pasagerul din dreapta, Irinel Popa, nu ştie mai nimic despre cele întâmplate, singura lui bucurie fiind aceea că rănile cu care s-a ales sunt minore. „Dormeam în momentul în care s-a produs accidentul şi nu ştiu absolut nimic din ceea ce s-a întâmplat. M-am trezit în apă, bând puţină apă de Jiu”, a declarat bărbatul.

Scoasă cu greu de pompieri

Norocul celor doi a venit de la ceilalţi şoferi din trafic, în învălmăşeala creată în acele momente pasagera de pe bancheta din spate fiind uitată acolo. Nimeni nu ştie dacă fata mai trăia după impact, trupul ei fiind cu greu adus la mal de către pompieri. Un angajat al ISU Gorj a fost nevoit să se lege cu o sfoară şi să se arunce în apa Jiului pentru a ajunge la maşină, de aici el trăgând cu putere afară trupul neînsufleţit, pe care l-a adus spre mal. Curentul apei era extrem de puternic, iar temperatura destul de scăzută, afară, pe mal fiind înregistrate 10 grade Celsius ieri dimineaţă. La faţa locului a venit inclusiv şeful Poliţiei Rutiere Gorj, comisarul şef Dumitru Tatomir. „Aş vrea să menţionez că în Defileul Jiului noi nu am avut un eveniment rutier grav din anul 2008”, a menţionat Tatomir.

Poliţiştii au solicitat la faţa locului o macara care a ridicat din apă maşina, autoturismul fiind extrem de avariat, şansele de a mai fi reparat fiind reduse. Roata din stânga faţă a fost recuperată de pompieri de pe malul Jiului, caroseria fiind aproape toată făcută „praf”. Trupul neînsufleţit al fetei a fost dus la Serviciul de Medicină Legală, legiştii gorjeni fiind cei care vor trebui să spună azi dacă fata a murit înecată sau din cauza loviturilor produse de impactul dintre maşină şi parapetele de pe marginea şoselei.

Galerie foto






Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: