Băiat de 10 ani, carbonizat după ce a dat foc unei clăi de fân

Nenorocire fără margini pentru o familie din Logreşti, după ce ieri după-amiază băiatul de numai 10 ani a sfârşit tragic, fiind carbonizat aproape complet în urma unui incendiu. Puştiul de 10 ani s-a jucat cu focul, la propriu, şi a ajuns în situaţia de a fi prins în mijlocul unui fânar care a ars în întregime, odată cu el.

Costeluş Cumpănaşu s-a jucat împreună cu fratele său de 8 ani lângă un fânar, unde au dat foc la nişte pungi din plastic, focul extinzându-se ulterior spre fânar, băiatul intrând în interior în încercarea de a stinge flăcările, conform reprezentantului Poliţiei Târgu Cărbuneşti, agent şef Valentin Stanciu, coordonatorul anchetei la faţa locului.

„Copii au fost lăsaţi nesupravegheaţi şi au dat foc la nişte mase plastice pentru a se juca în fânarul din anexa gospodărească. Focul s-a extins, iar unul dintre minori a fugit ca să îşi anunţe părinţii aflaţi la câteva case distanţe, fratele său rămânând în fânar, unde a şi fost găsit cadavrul carbonizat în proporţie de 80%”, menţionează reprezentantul Poliţiei.

Primarul comunei Logreşti, Ion Băluţă, a fost cel care a descoperit trupul carbonizat, pompierii care au intervenit la stingerea incendiului neobservând că sub mormanul de lemne arse s-ar putea afla ceva, băiatul fiind la acel moment dat dispărut de către mama sa. „Am intrat întâmplător şi la o jumătate de metru am văzut o bucată de carne. Credeam că este vreun animal din curte, dar, după ce i-am chemat pe pompieri şi ne-am uitat mai atent am observat că era el. Mi-am pus mâinile în cap pentru că mi-am dat seama ce s-a întâmplat. L-am identificat ca fiind fiinţă umană după dantură, în rest nu mai poate fi recunoscut sub nicio formă pentru că a ars foarte mult”, a menţionat primarul localităţii.

Ion Băluţă a precizat că Primăria Logreşti va ajuta familia băiatului cu 500 de lei şi alte ajutoare materiale pentru a-l înhuma pe acesta, părinţii neavând loc de muncă. Cei doi soţi mai au trei copii mici, dintre care o pereche de gemene în vârstă de doi ani. Trupul carbonizat a fost ridicat şi dus la Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru efectuarea necropsiei.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: