Moartea bebeluşului, sancţionată cu 10%

Conducerea Spitalului din Târgu Cărbuneşti s-a întrunit ieri la prânz pentru a decide ce sancţiuni trebuie să fie aplicate în cazul noul născutului decedat duminică din cauza intervenţiei tardive a cadrelor medicale.

Cazul l-a marcat enorm pe şeful unităţii sanitare, dr Constantin Târziu, acesta solicitând ca cei doi medici ginecologi care au fost de gardă în acele ore să rămână fără o treime din leafă pe o jumătate de an. Propunerea sa nu a fost însă aprobată în Consiliul de Administraţie al spitalului, Codul Muncii având alte prevederi, motiv pentru care medicii Dana Roibu şi Cătălin Tănase vor duce acasă în următoarele trei luni doar cu 10% mai puţin din lefurile obişnuite.

În paralel, sunt efectuate şi alte anchete administrative, dar şi penale, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti având înregistrată o cauză în care procurorii fac cercetări pentru ucidere din culpă. Părinţii bebeluşului decedat au cerut şi ei clarificarea împrejurărilor în care s-a produs decesul, mai ales că medicii legişti au constatat că fătul era sănătos. În consecinţă, este uşor de înţeles că dacă medicii ar fi luate mai repede decizii în favoarea gravidei alta ar fi putut fi soarta micuţului. De menţionat ar fi că gravida a fost trimisă la Tg Jiu doar după ce dr Roibu şi-a dat seama că problemele sunt grave, până atunci, la venirea acesteia în tură, dr Tănase neluând nicio decizie, după cum s-a plâns tatăl îndoliat.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: