Moartea lui Dragnea

Liviu Dragnea a semănat vânt, va culege furtună. Unii oameni au ajuns să îl urască atât de tare, încât spun că îi doresc moartea. Primarul din Iaşi, pesedist până mai ieri, a ajuns să spună că, la moartea lui Dragnea, va scoate bani din propriul buzunar pentru focurile de artificii. Nu vreţi să ştiţi câte reacţii pozitive am văzut pe facebook.

Cred că Dragnea este astăzi mai urât de o anumită parte a societăţii decât a fost vreodată Ion Iliescu sau Adrian Năstase. Şi au avut şi ei parte de porţii consistente de ură. Doar că Iliescu şi Năstase au încercat măcar să păstreze aparenţele, să pozeze în altceva decât erau. Pe Dragnea însă nu îl mai interesează nimic. Pentru libertatea lui, dar şi pentru tonele de bani pe care le-a pus deoparte, este în stare de orice. A măcelărit legile justiţiei, a acaparat mare parte din instituţiile statului, a transformat PSD într-un partid de maimuţe, ca să citez din clasicii social-democraţi. A transformat guvernul într-o marionetă, a pus la conducerea lui o păpuşă de paie. Şi-a pus guvernul să dea o ordonanţă prin care să scape de procurorul din propriul dosar.

Dragnea a dat cu bugetul ţării în gard pentru a-şi fideliza aparatul funcţionăresc, pentru a da pensii speciale unora de care depinde soarta lui. Pensionarilor le promite dublarea pensiilor în câţiva ani, iar tinerilor credite fără dobândă, garantate de stat. Toate astea într-o economie paralizată, în care creşterea economică vine din consum, iar consumul este posibil prin îndatorarea ţării cu un miliard de euro în fiecare lună.

Viitorul apropiat va fi şi mai interesant. Vor fi interzise adunările publice, postările pe facebook, iar presa cu atitudine va fi închisă. Ăsta este visul lui Dragnea şi deja face paşi în această direcţie. Dragnea crede că, dacă va controla toate instituţiile, va putea câştiga alegerile. A văzut asta la Viktor Orban, doar că vecinul din Ungaria a făcut ceva în plus, a întărit economia ţării. Dragnea nu a reuşit decât să distrugă şi economia, şi partidul, şi ţara. Aşa că visul lui de a deveni dictator se va risipi, poate chiar după alegerile europarlamentare.

Da, este păcat că avem atâta ură în societate, dar este doar un efect la tupeul, aroganţa, prostia şi îmbuibarea pe care le afişează mai-marii zilelor noastre.

Vizualizări: 1,326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: