Cu cine a făcut matematică Olguţa Vasilescu

Vai de ţara asta, cu aşa guvernanţi! Nici nu mai cred că este vorba de prostie, cred că unii au pur şi simplu misiunea de a distruge structural această ţară. Ce naiba i-au promis ăştia lui Dragnea, nu ştiu.

Principalul mijloc prin care guvernul distruge ţara este creşterea cheltuielilor cu salariile şi pensiile. Bugetarii şi pensionarii o să mă înjure, dar asta este realitatea. Primarii au fost lăsaţi să pună cât vor ei la salarii şi multe primării au ajuns să aibă bani doar pentru salarii. Funcţionarii merg la serviciu, dar în afară de a da nişte adeverinţe, nu fac nimic, pentru că nu mai sunt bani pentru nimic. Unii primari şi-au pus atât de mult la salariu, că nu au mai rămas bani pentru însoţitorii persoanelor cu handicap.

Salariile din unele instituţii au crescut ameţitor, s-au făcut şi angajări cu nemiluita, astfel încât România a ajuns să se împrumute cu un miliard de euro pe lună pentru a le acoperi.

Lucrurile nu se opresc aici. Noua lege a pensiilor va duce în câţiva ani la cheltuieli uriaşe. Acum, guvernul are nevoie de 61,5 miliarde de lei pe an pentru plata pensiilor. În 2022, adică peste numai patru ani, va fi un cost suplimentar de 81 de miliarde de lei. Adică bugetul de pensii va fi dublu şi ceva faţă de cel care este astăzi. Lia Olguţa Vasilescu ne spune să stăm liniştiţi, pentru că, deşi cheltuielile se dublează, taxele nu vor creşte. Ne promite ea, fără a ne spune de unde scoate banii. Tot din împrumuturi? Nu ştiu cu cine a făcut Olguţa Vasilescu matematică, nu ştiu cu cine a făcut economie, ştiu doar că soluţii miraculoase nu există. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, care părea că are ceva în cap, o susţine fără rezerve, susţinând că proiectul este perfect fezabil, dacă economia va merge bine. Păi, este vreun semn că va merge bine? Numărul românilor care pleacă la muncă în străinătate creşte de la o lună la alta, că nici nu prea mai are cine să contribuie la bugetul de pensii. Norocul pesediştilor este că vor pierde guvernarea în 2020 şi nu vor da ei cu capul de prag. Pentru ţară însă va fi jale. Direcţia greşită pe care PSD a pus România nu va putea fi schimbată uşor.

Un om de afaceri căruia i-a mers destul de bine spunea zilele astea că este atât de îngrijorat de viitorul apropiat, că se gândeşte serios să vândă şi să se apuce de altceva, în alt colţ de lume. Era convins că, dacă nu ia decizia cât mai repede, s-ar putea să nu mai poată da afacerea nici degeaba. Şi toată îngrijorarea pleacă de la inconştienţa cu care guvernul pompează bani împrumutaţi în salarii şi pensii.

Vizualizări: 1,737

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: