Condamnare pe viaţă pentru Liviu Dragnea

A trecut referendumul, a fost reluat procesul lui Liviu Dragnea. Prima surpriză, oferită luni de procurorii DNA, este că au cerut dublarea pedepsei pentru liderul PSD, de la 3 ani şi jumătate la 7 ani. Este vorba de dosarul referitor la faptul că secretarele de la sediul PSD Teleorman erau plătite din banii de la Protecţia Copilului. Totuşi, 7 ani se dau pentru un viol, o tentativă de omor, o evaziune de multe milioane de euro. Sunt probabil persoane care ar aplauda procurorii DNA şi dacă ar cere condamnare pe viaţă în acest dosar pentru Liviu Dragnea.

Cred că Liviu Dragnea a furat la viaţa lui cât să facă zece vieţi de puşcărie, nu una. Pentru asta procurorii ar trebui să facă dosare serioase pe afacerile Teldrum, pe Insula Belina. Mi se pare absurd să ceară 7 ani în dosarul secretarelor de la sediul PSD, doar pentru că poporul îl urăşte pe Dragnea. Aşa au făcut şi cu Udrea, şi cu Ponta, şi cu alţii. Cât au fost la putere i-au protejat, când poporul i-a urât, i-au executat. Asta înseamnă DNA? Asta e lupta anticorupţie?

Justiţia în România are nevoie de o reformă profundă, dar, din păcate, PSD doar a vorbit despre asta. Acţiunile pesediştilor au fost în cu totul alt sens, acela de subordonare a justiţiei, pentru ca ei să scape de puşcărie. PSD nu vrea să facă o reformă a justiţiei, iar celelalte partide au căzut în capcana de a spune că justiţia din România este bună. Nu este bună, sunt o grămadă de probleme în sistem. Doar că nu le putem discuta acum, când PSD ar profita de orice vulnerabilitate pentru a distruge şi ce a mai rămas bun în justiţie.

Justiţia din România nu trebuie să fie bazată pe ură, ci pe probe, chiar dacă PSD asta a sădit în societate, ură. PSD a fost în stare să inventeze statul paralel, să îl inventeze pe duşmanul Soros, doar ca să avem pe cine să urâm. PSD ne-a cerut să urâm multinaţionale, PSD ne-a făcut să urâm jandarmii, PSD ne-a cerut să hulim minorităţile sexuale, PSD şi-a dorit să urâm Diaspora. La ură nu trebuie să răspundem niciodată cu ură. Justiţia trebuie să îi aplice o pedeapsă corectă lui Dragnea, proporţională cu fapta. PSD, dacă ar fi un partid de oameni deştepţi, ar găsi un mod de a-l scoate pe tuşă, indiferent de decizia instanţei. Dacă nu, electoratul îi va spune ce crede în 2020. Ceva-ceva i-a spus şi cu ocazia referendumului din 6-7 octombrie, dar prea mult pesediştii nu au înţeles.

Până una-alta, constat că niciun partid politic din România nu are un program serios pe Justiţie. Ce vorbesc eu de program, nici măcar nu am văzut un diagnostic corect pus Justiţiei din România.

Vizualizări: 2,778

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: