Puiu Diaconescu trimite organele de cercetare peste Călinoiu şi Bănică

Fostul consilier judeţean Puiu Diaconescu a declarat ieri în conferinţă de presă că va sesiza toate organele de cercetare penală cu privire la ilegalităţile ce se comit în cadrul Întreprinderii de Drumuri şi Poduri (IDP) Gorj şi în cadrul Consiliului Judeţean. Acţiunea fostului consilier judeţean vine ca urmare a faptului că Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a găsit incompatibil în anii 2008-2012, după ce ar fi vândut prin firma sa nişte scaune către IDP Gorj. Puiu Diaconescu a spus ieri că atât şeful IDP, Marius Bănică, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, au vrut să-l elimine din Consiliul Judeţean pentru că devenise incomod.

Puiu Diaconescu, vicepreşedintele PNL Gorj, a vorbit ieri despre actele care au stat la baza declarării incompatibilităţii. Acesta spune că va ataca în instanţă decizia ANI şi că îi va fi foarte uşor să câştige, pentru că IDP a încălcat legile financiare. Puiu Diaconescu a mai precizat că cel mai probabil decizia nici nu era emisă dacă şeful ANI ar fi citit măcar, înainte de a fi fost încătuşat de DNA, apărarea fostului consilier judeţean. „Cred că ANI a greşit în cazul meu, probabil domnul Georgescu era chemat la DNA, îl aşteptau cătuşele şi nu a mai citit răspunsul meu şi justificările mele şi a dat drumul la această incompatibilitate. Voi solicita Parchetului, DNA, DIICOT şi tuturor organelor de control din 2008 şi până în prezent să fie controlate toate achiziţiile, pentru că dacă le-a făcut ca la mine, e clar că sunt în afara legii, dar ei au făcut altele cu sume uriaşe. Voi spune mult mai multe despre IDP după ce voi vedea reacţia lui Bănică şi a lui Călinoiu”, a spus Puiu Diaconescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Acesta a ţinut să precizeze că, potrivit legii achiziţiilor publice, IDP era obligată să facă o ofertă sau o comandă către magazin, modalitate prin care ar fi sesizat că este supus unei incompatibilităţi. „A fost o înscenare tocmai pentru că devenisem incomod la nivelul Consiliului Judeţean prin funcţia pe care o am de preşedinte al comisiei de dezvoltare regională şi relaţii externe, pentru că am luat poziţii categorice privind unele nelegiuiri la IDP Gorj, dar nu le-am făcut publice considerând că misiunea mea de atunci era să nu fac circ, ci să le opresc, ori eu la vremea aia le consideram greşeli, nu abuzuri. Factura a avut scop să mă elimine imediat, numai că au făcut o greşeală. Au cerut la ANI să-mi verifice toate averile, incompatibilităţile şi astea fiind mai grave, ANI le-a cercetat întâi pe alea. Acum au ajuns la această incompatibilitate, la această factură, pentru că se terminau cei trei ani când ANI mai avea dreptul să mă cerceteze pentru că cercetarea începuse de mult”, a declarat Puiu Diaconescu, vicepreşedintele PNL Gorj.

Nici Marius Bănică, şeful IDP Gorj, dar nici Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, nu au putut fi contactaţi pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la aceste acuzaţii.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: