Mocioi rămâne adjunct. Işfan: S-a terminat cu numirile politice

update: Ordinul de numire pe post a lui Mocioi a ajuns marți dimineața la ISJ Gorj.

Detaşarea lui Daniel Mocioi în funcţia de inspector şcolar general adjunct a expirat la 1 septembrie. Ministerul Educaţiei nu a emis până acum ordinul de numire pe post, iar pe surse s-au vehiculat deja două nume pentru această funcţie: Liliana Bugă, directorul Liceului Tehnologic Roşia Jiu şi Adriana Rădoi, directorul Şcolii Gimnaziale nr.1 Târgu Jiu.

Ion Işfan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, spune că tot Mocioi îi va fi adjunct şi în anul şcolar 2018-2019. „Am discutat cu secretarul de stat şi mi-a spus că sunt la semnat ordinele pentru adjuncţi şi nu schimbă pe nimeni în toată ţara. Acum vreo 2 săptămâni m-a sunat un domn din minister şi m-a întrebat. I-am zis de Daniel, că lucrăm în continuare. N-a plecat nicio propunere de la mine, dar am spus că n-am nicio problemă şi că e normal să-şi continue activitatea până la concurs sau până când se hotărăşte altfel. Nu e niciun motiv să nu fie. S-a terminat demult cu numirile politice. N-am făcut concursuri? Acum 2-3 ani începusem şcoala cu 200 de directori cu delegaţie, acum nu ştiu dacă sunt 15”, a declarat Ion Işfan.

În schimb au apărut modificări în echipa inspectorilor şcolari. Alina Dănăricu, directorul Colegiului Auto din Târgu Jiu, este acum inspector şcolar cu jumătate de normă. Dănăricu a venit pe postul lăsat liber de inspectorul şcolar de activităţi extraşcolare Loredana Deaconescu, care a preferat să meargă pe un post de conducere la liceul din Bîrseşti. „E domnul Săvulea care a ieşit la pensie şi Loredana Deaconescu care s-a oferit să se ducă directoare adjunctă la o şcoală din oraş. Atât! În rest, suntem aceiaşi oameni din anii trecuţi. Pe Alina Dănăricu am adus-o la inspectorat prin detaşare în interesul învăţământului”, a mai precizat Ion Işfan.

Vizualizări: 2,877

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: