Comercianţii din Parcul Central ar putea fi mutaţi

Micii comercianţi care îşi desfăşoară activitatea în Parcul Central din Târgu Jiu, lângă locurile de joacă, ar putea fi mutaţi în altă zonă. Este soluţia pe care vrea s-o ia în calcul municipalitatea pentru ca imaginea parcului să nu fie afectată. Primăria Târgu Jiu a început modernizarea spaţiilor de joacă din zona respectivă şi vrea să unească toate cele trei locuri de distracţie din parc.

Lucrările de reabilitare şi dotare a parcului de joacă au demarat deja. După ce se va schimba faţa acestuia, muncitorii vor continua cu parcurile din cartiere. „Cel mai mare ca dimensiune şi valoare este locul de joacă din Parcul Central, la care se şi lucrează. După acesta, se va intra şi pe celelalte locuri de joacă, după un anumit grafic de lucrări. În cartiere, fiind locuri de joacă de dimensiuni mai mici, se pot efectua lucrările mult mai rapid. În parc sunt şi mai multe componente, pentru că se vor elimina acele borduri. Va fi un loc de joacă unitar acolo. Nu vor mai fi trei spaţii de joacă aşa cum erau înainte. Va fi un loc de joacă cu o scenă pentru diverse evenimente pe care le pot organiza şcolile şi grădiniţele în acea zonă”, a explicat primarul Romanescu.

De altfel, autorităţile iau în calcul inclusiv relocarea celor care îşi desfăşoară activitatea chiar în apropierea locurilor de joacă din Parcul Central. Romanescu se gândeşte să-i mute în altă zonă după ce va fi reabilitat parcul. „În momentul de faţă, comercianţii din zonă sunt sub contract în 2018. Trebuie găsită o soluţie pentru că, după ce ai modernizat locul de joacă, dă foarte rău ceea ce se desfăşoară acolo, dar căutăm soluţii să vedem unde am putea să-i ducem. Sunt şi câteva locuri de muncă create acolo şi tot timpul trebuie să te gândeşti şi la locurile lor. Acolo sunt doar câteva afaceri de familie, nu sunt societăţi cu angajaţi foarte mulţi. Fiecare are o afacere de familie şi încercăm să-i protejăm, dar neafectând imaginea parcului în totalitate”, a mai transmis Romanescu.

Vizualizări: 1,253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: