„Modelul” Pandurii, la italienii de la Bari

Deşi are un stadion pe care s-au disputat meciuri ale Campionatului Mondial din 1990, una dintre partide fiind a României, oraşul italian Bari riscă să rămână fără echipa locală de fotbal care a ajuns într-o situaţie asemănătoare cu cea a Pandurilor.

Bari a fost depunctată cu 2 puncte în clasamentul ligii a II-a pentru că nu şi-a plătit la timp jucătorii şi are un termen de 10 zile pentru a face rost de 5 milioane de euro cu care să îşi achite mare parte din datorii. Presa din peninsulă relatează că, în caz contrar, Bari dispare pentru că îi va fi declarat falimentul.

Situaţia acestei echipe este asemănătoare cu cea de la Pandurii, care are şi ea câteva milioane de euro lipsă în conturi şi pentru care i s-a cerut falimentul, iar jucătorii tot neplătiţi au rămas. Echipa gorjeană a reuşit însă în campionatul recent încheiat al Ligii a II-a să se salveze de la retrogradare în ultima partidă, acum fiind aşteptată o decizie a judecătorilor în dosarul ce vizează posibilul faliment al clubului. Şi în timp ce Pandurii a fost vicecampioană a României, Bari a fost chiar campioană a Italiei de patru ori.

Vizualizări: 586

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: