Modernizarea DN 66 cesionată de unguri unei alte firme din…Budapesta

Şoferii care vor trece iarna aceasta pe drumul naţional ce leagă Rovinari de Bumbeşti Jiu nu vor avea parte de o şosea modernizată. Cei circa 40 de km pe care autorităţile nu reuşesc să îi aducă la un standard european de vreo trei ani vor crea şi iarna aceasta probleme pentru conducătorii auto care, de voie-de nevoie, vor trebui să circule pe acolo. Se pare că lucrările de modernizare au fost cesionate tot unei firme ungureşti.

Surse apropiate constructorilor de la Vegyepszer ZRT Budapesta au precizat că lucrările efective de modernizare a drumului respectiv vor fi reluate la primăvară, aşa cum s-a mai spus şi în ultimele ierni de câteva ori. Ungurii de la Vegyepszer nu vor fi însă ei cei care vor moderniza drumul, pentru că au demonstrat deja de atâta timp că nu sunt în stare de aşa ceva, lucrările fiind concesionate, în cele din urmă unei companii denumite Carpat Bau.

„Bau-baul” de la care aşteptăm reabilitarea şoselei este o filială a Carpat Bau SRL Budapesta, cu sediul în Cluj Napoca, aceasta fiind singura companie care s-ar fi încumetat să se înhame la executarea unei lucrări care a fost licitată cu un preţ subevaluat. Vegyepszer ZRT Budapesta a executat până acum mai puţin de 5% din lucrările pe care trebuia să le fi terminat deja de vreo doi ani, angajaţi ai companiei urmând ca zilele acestea să înfunde toate gropile dintre Rovinari şi Bumbeşti Jiu, în speranţa că acestea vor rezista până în primăvară. Între timp, pe DN 66 continuă să circule camioane de mare tonaj, camioane care după prima ninsoare şi primul ger vor transforma din nou şoseaua într-un coşmar pentru proprietarii de autoturisme nevoiţi să circule pe gropile ce vor reapărea pe cei câţiva zeci de kilometri de „carosabil”.

Şi, astfel, şoferilor sătuli să îşi tot strice maşinile şi să plătească degeaba taxe statului român, le sunt făcute noi promisiuni, în speranţa că vor fi îngăduitori şi iarna aceasta cu autorităţile care nu au reuşit să rezolve o problemă care pentru oricine pare a fi extrem de simplă.

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: