Modificări în proiectul Stadionului „Municipal“

Proiectantul noului stadion din Târgu Jiu, firma Dico şi Tigănaş, a adus o serie de modificări proiectului iniţial, cele mai importante fiind glisarea corpurilor administrative şi realizarea noului hotel la actualul Hotel Sport. Acestea figurau în vechiul proiect în zona actualelor peluze, stadionul neavând atunci peluze în proiect. Lucrările de demolare a vechiului stadion au început ieri şi vor dura 45 de zile.

Acum, prin glisarea celor două corpuri administrative în stânga şi dreapta Hotelului Sport, stadionul va dispune şi de peluzele pentru galerii. După atribuirea lucrărilor de proiectare şi execuţie, noul stadion dispune de un nou proiect pus deja la dispoziţia Primăriei Târgu Jiu de cei doi proiectanţi Florin Dico şi Şerban Ţigănaş.

Printre principalele obiective pe care proiectantul le-a urmărit se numără: optimizările funcţionale şi spaţiale, optimizări tehnologice precum şi rafinarea imaginii exterioare şi integrarea stadionului în spaţiul public. Printre elementele care compun noul stadion se numără o copertină cu învelitoare din tablă de oţel şi intrados închis cu elemente din lemn, gradene prefabricate din beton armat precomprimat, structură prefabricată din beton armat, faţadă unificată cu elemente de închidere şi parasolare din tablă perforată şi construcţii integrate distribuite pe tot inelul. 

Compania Naţională de Investiţii a alocat suma de 20 de milioane euro pentru acest proiect de modernizare a Stadionului Municipal care va avea mai multe locuri decât actuala arenă. De asemenea, noul stadion urmează să beneficieze şi de o parcare de 400 de locuri, amenajată pe două niveluri. 

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: