Momentul atacului de la Turburea a fost filmat

Noi detalii în ancheta de la Turburea, după ce un copil a fost muşcat de un Amstaff. Câinele era chiar cu stăpânul său în momentul în care a atacat băiatul de 12 ani. Bărbatul are dosar penal și a fost amendat. Riscă să rămână și fără câine.

 

Momentul atacului a fost surprins de o cameră de supraveghere din zonă. Se vede în imagini cum câinele aleargă către copil şi îl muşcă de mâna stângă. Peste drum, era chiar proprietarul câinelui. Bărbatul pleacă apoi împreună cu Amstaff-ul ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic.

 

“Copilul a alergat, pur şi simplu, spre el. L-a muşcat, apoi i-a dat drumul, iar proprietarul câinelui n-a avut nicio reacţie. Băiatul s-a speriat, plângea, era muşcat de mână. Multor oameni din zonă le e teamă să plece de acasă, să meargă la magazin”, a spus o femeie din sat.

 

Copilul a fost dus la centrul de permanenţă din localitate, iar astăzi, a ajuns la spitalul din Târgu Jiu, unde i-a fost administrat prima doză de vaccin antirabic. „Am fost şi eu acolo, a fost dus copilul la centrul de permanenţă. A fost pansat. Îl cunosc şi pe proprietar. S-a mai plâns lumea, dar acum oamenii sunt revoltaţi pentru că putea fi mai rău. Doamne, ajută, că nu a fost, dar putea fi o tragedie”, a spus primarul din Turburea, Ion Bîrcă.

 

Pe numele tânărului de 31 de ani, care deţine câinele, a fost deschis un dosar penal. Este cercetat pentru că nu a luat măsuri pentru ca Amstaff-ul să nu atace oameni pe stradă şi pentru vătămare corporală din culpă. A fost şi amendat cu 1.500 de lei. De asemenea, câinele nu era declarat la Poliţie, aşa cum ar fi trebuit într-o astfel de situaţie.

Potrivit legii, un câine periculos sau agresiv poate fi scos în spaţii publice doar cu lesă, zgardă şi botniţă. În caz contrar, proprietarii riscă amenzi de până la 3.000 de lei.

 

Galerie foto



Vizualizări: 3,324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: