Monument reabilitat cu un milion de lei

Autoritățile au așteptat bicentenarul Tudor Vladimirescu ca să pună în valoare monumentul de la Padeș. Consiliul Județean Gorj a alocat fonduri pentru restaurarea, reabilitarea, consolidarea și modernizarea monumentului construit acolo unde, în 1821, Tudor Vladimirescu dădea citire Proclamației de la Padeș.

Lucrările la monument au început în luna aprilie și vor fi gata în termen de patru luni. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 1.000.000 de lei și este realizată din fondurile Consiliului Județean Gorj.

”Monumentul lui Tudor Vladimirescu din Padeș a intrat într-un proces de restaurare, reabilitare, consolidare și modernizare cu ajutorul Consiliului Județean Gorj. Va fi alee nouă, se va înlocui piatra, se va reamenaja totul, conform lucrărilor avizate de Ministerul Culturii”, a declarat Mihăiță Troacă, primarul din Padeș.

În paralel, se lucrează și la construirea Căminului Cultural Tudor Vladimirescu. Proiectul are ca și termen de finalizare 12 luni și o valoare de 18.000.000 de lei. Și această investiție este realizată tot prin intermediul Consiliului Județean Gorj.

Vizualizări: 1,514

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: