Mopedist mort la Polovragi

Un bărbat de 39 de ani din Polovragi a decedat duminică seara în urma unui accident rutier pe care singur l-a provocat. El conducea un moped neînmatriculat, iar într-o curbă deosebit de periculoasă, la dreapta, semnalizată corespunzător, pe raza satului Racoviţa, a derapat şi a părăsit partea carosabilă.

Mopedistul s-a izbit violent de un stâlp de telegraf de pe marginea drumului şi, pentru că nu purta cască de protecţie, a suferit răni care au generat decesul imediat. Un accident similar s-a produs şi la Muşeteşti, pe drumul din satul Sârbeşti, unde un motociclist a părăsit şi el partea carosabilă după ce a condus cu viteză mult prea mare. Acesta s-a ales însă cu răni uşoare, care nu i-au pus în pericol viaţa.

Ghinionist a fost si un tânăr de 19 ani, care a căzut de pe o autoutilitară încărcată cu baloţi de paie şi la volanul căreia se afla o rudă a sa, aflată însă sub influenţa băuturilor alcoolice. „Cu ocazia cercetării la faţa locului s-a stabilit că Nicolae Ş., de 59 ani, din judeţul Gorj, se deplasa pe un drum comunal, pe raza satului Petreşti, cu o autoutilitară încărcată cu baloţi din paie iar pe baloţi se afla Nicolae Ş., de 19 ani. Ajuns la intersecţia cu DJ 661, conducătorul autovehiculului a virat la dreapta, pentru a intra pe DJ 661, moment în care Ş. Nicolae, s-a dezechilibrat şi a căzut pe acostamentul drumului, suferind leziuni corporale uşoare, acesta fiind transportat cu ambulanţa la Spitalul Tg-Cărbuneşti pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, stabilindu-se că prezenta o concentraţie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu o concentraţie alcoolică ce depăşeşte limita legală”, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, inspectorul principal Daniel Tică.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: