Noră gravidă, şi-a omorât soacra pentru o bojdeucă

O femeie în vârstă de 31 de ani din comuna Fărcăşeşti a fost reţinută luni seara de poliţişti pentru 24 de ore. Aceasta este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri şi vătămări cauzatoare de moarte. Mihaela Almăjanu şi-a bătut sâmbătă seara soacra , iar acesta a decedat duminică de dimineaţă. Medicii legişti au stabilit faptul că decesul femei a survenit din cauza loviturilor pe care le-a primit de la noră. Crăciun Mirunica fost înmormântată ieri, iar nora a fost eliberată aseară pentru că este însărcinată în cinci luni.

Crăciun Mirunica avea 58 de ani şi locuia împreună cu fiul şi nora într-o casă micuţă din comuna Fărcăşeşti. După ce fiul ei a fost arestat în urmă cu câteva luni pentru că a furat de prin casele vecinilor, femeia a rămas singură cu nora şi cu nepoţica de numai câţiva anişori. Între acestea erau certuri frecvente, pentru că Mihaela Almăjanu voia că bătrâna să plece din casă şi să o lase singură.

„Stăteau la capul satului într-o casă mică. De fapt, aveau doar o cameră pe care le-o făcuse un om din sat. Nu aveau de nici unele. Bătrâna muncea prin sat ca să facă rost de bani să-i întreţină şi să aibă ce să le pună pe masă. Venea la muncă şi-i mai dădeau oamenii pachet şi prefera să moară de foame ca să le ducă acasă, mai ales la fetiţa aia mică. Copilul ei era un coate goale. Fura prin sat. A luat de la unii un kilogram de aur, alţii l-au prins în pivniţă că vroia să le ia garniţa de untură. Fura ca să mănânce. Acum e arestat. Bine că l-au luat. Acum stăm şi noi mai liniştiţi. Nora ei, de fapt criminala asta, se certa cu săraca femeie ca să plece de acasă, să o lase pe ea singură în casă”, au povestit vecinii la înmormântare.

Cearta a pornit de la o cloţă

Sâmbătă seara, cele două s-au certat , iar nora s-a năpustit asupra soacrei şi a bătut-o de a lăsat-o lată la pământ. Un vecin a scăpat-o pe bătrână din mâinile nurorii şi victima l-a rugat pe bărbat să o ia, că nu vrea să mai stea sub acelaşi acoperiş cu soţia fiului. Crăciun Mirunica a decedat duminică în gospodăria unei vecine, unde s-a ascuns de noră. Medicii legişti au stabilit că femeia a decedat din cauza unui traumatism cranio-cerebral produs prin cădere şi lovire.

„S-au certat. Între ele erau scandaluri mereu, ca să rămână criminala asta cu casa şi să o dea afară pe săraca femeie. Sâmbătă am înţeles că s-au certat din cauza unei cloţe cu pui, că nora ar fi pierdut-o şi soacră-sa ar fi luat-o la rost că era femei harnică, trăgea cu casa şi se gândea să aibă ce să le pună pe masă. Dar nora a bătut-o de i-a spart capu’ şi a prins-o un vecin când încerca să o bage pe o ţeavă de sondă ca să scape de ea. Bine că a găsit-o că nu o mai găsea nimeni şi scăpa basma curată nenorocita asta, că altfel nu pot să-i spun. A luat-o de acasă şi a lăsat-o pe uliţa pe care stăteau pe la poarta unei alte femei, unde a şi murit. Acolo au găsit-o duminică dimineaţa”, povesteşte o vecină.

Criminala este gravidă şi mamă a patru copii

Mihaela Almăjanu a mai fost căsătorită şi avea trei copii care au rămas la primul soţ. Din a doua căsătorie aceasta avea o fetiţă de câţiva anişori, iar acum este din nou însărcinată în cinci luni. Soţul ei a fost arestat în urmă cu ceva timp pentru că fura ce prindea de prin gospodăriile vecinilor. „Asta a fost o pramatie. S-a măritat cu un alt bărbat din sat cu care a făcut trei copii. Ăla o mai lua la rost şi o mai ciufulea că nu făcea nimic. A plecat de la el, i-a lăsat copiii şi s-a dus la ăsta. I-a făcut un copil şi cică ar fi din nou gravidă. Nu e bună de nimic. Toarnă la copii şi nu e în stare de ei să-i crească”, este reproşul unui vecin.

„Să facă puşcărie pe viaţă!”

Oamenii din sat vor ca nora care şi-a omorât soacra să fie închisă pe viaţă. Vestea că Mihaela Almăjanu este liberă din nou pentru că este însărcinată  i-a enervat la culme pe sătenii. „Criminala! Asta e o criminală! Nenorocita dracului! A omorât-o pe femeia asta şi nu păţeşte nimic? I-a scos creierii şi ficatul din ea, a desfigura-o şi a omorât-o şi acum să fie liberă printre noi? Nu e posibil aşa ceva! Cum să fie liberă o criminală? Să stea acolo la puşcărie cu bărbatu-su. Să-i dea puşcărie pe viaţă sau pedeapsa cu moartea. Nu are ce căuta printre noi o criminală! Păi asta e lege? Ce dacă este însărcinată? Să facă avort că şi aşa nu e în stare de copii şi să facă puşcărie. Păi aşa oricine poate omorî pe cineva, rămâne însărcinată şi scapă. Ce legi sunt astea? Nenorocita asta ar trebui omorâtă. Ăsta e un drac, diavol pe pământ. Ferească Dumnezeu să-i de-a drumul!”, au spus revoltaţi sătenii din Fărcăşeşti.

Sătenii din Fărcăşeşti aveau o părere foarte bună despre Crăciun Mirunica. Femeia muncea din greu să-şi întreţină fiul şi nora care nu aveau ocupaţie. Bătrâna a fost ieri înmormântată de fiica ei.

Copilul, în grija statului

Vecinii povestesc că fiica Mihaelei Almăjanu a fost luată de cei de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului după ce noaptea trecută a dormit pe la o familie din sat. „Au venit de la protecţie şi au luat fata. În seara când au arestat-o pe nenorocită, fata aia a dormit la mine cu nepoatele mele. I-am dat să mănânce că era şi nemâncată săraca fată. Copilul ăsta nu are nici o vină că are doi părinţi prăpădiţi. Primul soţ al ei nu a vrut să o ia şi pe asta să o crească, pentru că zicea că nu e a lui. De ai lui are grijă”.

Cercetată în libertate

Mihaela Almăjanu este cercetată acum în stare de libertate sub aspectul săvârşirii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. ”Suspecta săvârşirii infracţiunii a fost reţinută de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale pentru 24 de ore. Ea este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte după ce sâmbătă seara şi-a lovit victima, iar acesta prin cădere s-a lovit la cap. Traumatismul cranio-cerebral a fost cauza care a produs decesul. Asta au stabilit medicii legişti”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: