Grav accident la Câmpu Mare

Doi gorjeni au ajuns la spital după ce maşina în care se aflau a fost implicată într-un accident rutier pe raza localităţii Câmpu Mare. Din primele cercetări efectuate de poliţiştii ajunşi la faţa locului, cauza care a dus la producerea evenimentului rutier a fost neacordarea de prioritate.

Şoferul vinovat de producerea evenimentului rutier venea de la Săcelu şi trebuia să ajungă la Tg-Cărbuneşti, însă a ajuns la spital împreună cu pasagerul din dreapta. Într-o intersecţie pe raza localităţii Câmpu Mare acesta nu a acordat prioritate unui autoturism aparţinând  firmei Artego care se deplasa regulamentar din direcţia Târgu Jiu – Bumbeşti Piţic.

Conducătorul care nu a acordat prioritate susţine că nu a avut vizibilitate din cauza ploii. „Eu veneam de la Săcelu. În intersecţie am oprit, au trecut vreo trei maşini şi am plecat. Pe cealaltă maşină cu care m-am lovit nu am mai văzut-o pentru că a început chiar atunci o ploaie torenţială şi nu am avut vizibilitate. Eu am oprit acolo, dar nu ştiu ce s-a întâmplat. Pur şi simplu m-am trezit în el. Din cauza impactului eu şi pasagerul am sărit din maşină. Apoi nu mai ştiu nimic. M-am trezit la spital”.

Celălalt şofer spune că nu a mai putut evita impactul. „Eu mă duceam acasă, că am terminat programul şi aici în intersecţie mi-a ieşit maşina asta în faţă şi nu am mai putut să evit. Am călcat frâna dar degeaba, că a fost din scurt, carosabilul umed şi ne-am lovit. E primul meu accident. Sunt speriat pentru că au căzut din maşină şi şoferul şi pasagerul. Puteau să-mi intre sub roţi. Sper să fie bine”.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii ajunşi la faţa locului, neacordarea de prioritate a fost cauza care a dus la producerea evenimentului rutier. „Ne-am deplasat la faţa locului şi am făcut cercetări pentru a stabili cauzele şi împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier. Se pare că şoferul care venea dinspre Săcelu nu a acordat prioritate celuilalt autoturism care se deplasa regulamentar”, a declarat Florin Lăzărescu, agent principal.

Atât şoferul vinovat de producerea accidentului cât şi pasagerul au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. „Am primit două persoane, victimele unui accident rutier. Pasagerul din dreapta este în stare mai gravă şi l-am internat în secţia de terapie intensivă, iar şoferul are multiple traumatisme, dar este stabil”, a declarat Alina Bumbaru, medic la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Cercetările continuă pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările care au dus la producerea evenimentului rutier soldat cu victime şi pagube materiale.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: